Párnapra bezár a bazár!!! Végre itt van a nyár, és vele együtt a megérdemelt nyaralás ideje is elérkezett. Bevallom, idén valahogy sokkal fáradtabbnak érzem magamat mint az elmúlt években, belefáradtam a mindennapi főzőcskézésbe, és még a blogírásba is. Sokan azt hiszik, hogy ez csak szórakozás, de bizton állíthatom, igenis komoly munka áll mögötte, melybe bizony belelehet fáradni. Na, de most bezárom a konyhám ajtaját és a kulcsot a szögre akasztom.(nem dobom el mint tavaly, mert hátha nem találom majd meg:)))) Reménykedem, hogy az időjárás is az én pártomra áll, (mivel most éppen esik az eső) gyorsan összeszedi magát és csodálatos napsütésre vált át.
Hétvégére ezt a finom halas receptet ajánlanám mindenkinek. Hamarosan új receptekkel jelentkezem majd, addig is jó nézelődést-keresgélést és sütést-főzést kívánok mindenkinek aki megtisztel a látogatásával.
Kapros-tejfölös pangasius sütőben sült krumplival:
Hozzávalók:
pangasius
tejföl
kapor
halfűszerkeverék
só
őrölt fehérbors
citromlé
olívaolaj
fokhagymapor
pangasius
tejföl
kapor
halfűszerkeverék
só
őrölt fehérbors
citromlé
olívaolaj
fokhagymapor
A halszeleteket mindkét oldalát ízlés szerint sózni, megszórni őrölt fehérborssal és citromlevet csorgatni rá.
Ezután egy sütőpapírral kibélelt, olívaolajjal meglocsolt tepsibe egymásmellé helyezni a halszeleteket.
Előmelegített sütőbe tenni, és közepes lángon kb.5-6 percig elősütni. (közben ellehet készíteni a kapros-tejfölt)
A kaprot alaposan megmosni, jól lecsepegtetni, majd összeaprítani.
A tejfölt egy tálba tenni, majd hozzáadni az apróra összevágott kaprot, ízlés szerint sózni, és fokhagymaport szórni bele.(én azért szórtam bele fokhagymaport, mert nem szerettem volna, ha a fokhagyma sütés közben esetleg megég)
Az elősütött halszeletek tetejére rákanalazni a kapros-tejfölös masszát, majd visszahelyezni a sütőbe.
Közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni.
Tálaláskor sütőben sült krumplit és egy pohár finom fehérbort kínálni mellé. A krumplirecept itt megtalálható!!!