2009. június 14., vasárnap

Cseresznye lekvár


A blogokban nézelődve láttam hogy több helyen is lekvár főzés volt az elmúlt napokban. Én is ezzel töltöttem az időmet, és meg is lett az eredménye, finom cseresznye lekvár formájában. Epret tavaly sikerült olyan mennyiségben befőznöm, hogy idén nem volt rá szükségem, viszont cseresznyéből nem tudok annyit főzni, hogy el ne fogyjon. Most is jó nagy adagot sikerült befőznöm, és szépnek mutatkozik még a sárgabarack és a szilva is. Tehát még nem ért véget a lekvár főzés számomra. A cseresznye lekvár mellett, így aztán elkészült a Cherry Brandy-vel ízesített cseresznyedzsem, (a recept itt megtalálható) melyet szintén csakis ajánlani tudok.





Még szerencse hogy sok jóféle termék áll a rendelkezésre, és így nem kell órákig kevergetni a tikkasztó melegben a befőzendő gyümölcsöket. Én Knorr dzsemesítőszert használtam és nagyon elégedett vagyok vele, mindenkinek merem ajánlani. A cseresznyét kimagoztam, majd feltettem melegedni és kb. 6-7 percig hagytam, hogy a cseresznye kissé megpuhuljon. Ezután a tűzről levéve, botmixerrel leturmixoltam, majd a tasakon lévő leírást pontosan betartva készítettem el. Ízesítettem még adagonként 2 cs vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Forrón üvegekbe tettem, jól lezártam és már mehetett is a polcra a helyére, arra várva mikor kerül felhasználásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése