2009. június 3., szerda

Cukkini leves


Már tegnap eldöntöttem, hogy ma ezt a levest fogom elkészíteni. Igaz még nem a saját termesztésű cukkiniből, de már nagyon kiéheztem rá, így egy gyors piacolás, és már készült is a finomság. Tavaly nyáron is többször elkészítettem, mert egy könnyű, igazán finom leves. Ezt a hagyományt idén is rendszeresíteni fogom.

1 db cukkini
1 db vörös hagyma
10-15 dk sajt
2 db tojás
pici tejszín
petrezselyem zöld
bazsalikom
2 db húsleves kocka
őrölt fehérbors

pici margarin
olíva olaj

A hagymát apróra vágni. A cukkinit felkockázni, és a petrezselyem zöldet felaprítani.
Egy edénybe feltenni a tűzre az olaj és a margarin keverékét, majd hozzáadni a hagymát és elkezdeni párolni. Kis idő múlva mehet hozzá a cukkini és az aprított petrezselyem zöld. Tovább együtt párolni, és közben hozzáadni az ízlés szerinti fűszereket. Pár perc múlva felengedni vízzel, és puhára főzni.
Közben a sajtot lereszelni, és hozzákeverni az egész tojásokat és a tejszínt. A már teljesen megfőtt levesbe állandó keverés mellett belecsorgatni, majd még pár percig főzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése