2009. június 16., kedd

Tojássaláta




Ma nem volt kedvem sok időt tölteni a konyhában, és így egy könnyű tojássalátát készítettem el. Frissen pirított zsemlével ettük, de szerintem húsok mellé is kitűnő. Nem írok mennyiségeket, mert mindenki a saját igénye szerint készítheti el, és a hozzávalók is ízlés szerint bővíthetőek. Ha valakinek van még más ötlete a hozzávalókat illetően, szívesen várom , és ki fogom próbálni.


Hozzávalók:

tojás
lila hagyma
olívabogyó
dijoni mustár(csípős)
tejföl
majonéz
őrölt fehér bors


A tojásokat keményre főzni, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelni.
A hagymát és az olívabogyót apró darabokra vágni.
A tejfölt, a majonézt, sót, mustárt és az őrölt borsot jól kikeverni.
Egy tálba beletenni a tojást és a többi hozzávalót, majd a tejfölös -majonézes öntettel óvatosan összekeverni. Hűtőbe tenni hogy az ízek jól összeérjenek.

1 megjegyzés:

  1. Gizike,a litván receptnél szerepel egy 0,5 dk. mennyiség.Nézd meg,ha tévedtem,bocsánat!Megyek mentem a jónál jobb recepteket!Puszi neked érte.

    VálaszTörlés