2009. június 8., hétfő

Cseresznyeleves





Mivel ma elég kevés időm volt az ebédfőzésre, így csak egy gyors cseresznyelevest készítettem. A cseresznye magozásával együtt nem tartott tovább, bő fél óránál. Délben langyosan ettük, de délután a nagy melegben, már jól lehűtve kanalaztuk ezt az egyszerű levest.





 Hozzávalók:

50 dkg cseresznye (magozva)
cukor
2 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj (el is hagyható)
3 db szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj
1/2 cs vaníliás pudingpor
1 dl tejszín
1,5 dl tejföl
1 dl vörösbor
5 dl víz






A cseresznyét magozzuk ki, és öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, és fűszereket, majd kb. 15 percig főzzük, hogy a cseresznye nehogy túlpuhuljon. Ezután öntsük hozzá a bort, és melegítsük forráspontig.

A tejszínt és a tejfölt keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.
Ezután forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd úgy kínáljuk. Nagy melegben jól lehűtve kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Ausztraliaban probalom elkesziteni a nagymamam meggyleveset, de mivel itt csak cseresznye van, megprobaltam osszekombinalni ezzel a recepttel. Jo lett volna tudni, hogy pontosan mennyi cukor kell a cseresznye levesbe, mert az a gyanum, hogy kevesebb, mint a meggyhez. De a voros bor es a vanilia kituno adalek a mama eredeti receptjehez. Koszi.

    VálaszTörlés
  2. Barbara!
    Természetesen kevesebb cukor kell hozzá, mivel a cseresznye édesebb. Én kóstolgatni szoktam és ízlés szerint cukrozom. Sajnálom, hogy csak most vettem észre a hozzászólásodat, gondolom már azóta többször is elkészítetted a levest.

    VálaszTörlés