2009. június 17., szerda

Mascarponés-cseresznyés torta. (sütés nélkül)





Sajnos elérkezett a cseresznyés sütemények sütésének a vége, mivel teljesen leért a cseresznye. Ezt a tortát még mindenképpen elszerettem volna készíteni, és még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá. Vagyis, a torta valóban sütés nélkül készült, viszont a tetejére pakolt cseresznyét előzőleg a sütőben elősütöttem. A torta alapja babapiskóta, melyre mascarponekrém került, majd az előzőleg megsütött cseresznye, végül pedig az elmaradhatatlan csokoládé.






Cseresznye előkészítése:

A cseresznyét magozzuk ki majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük bele. Ezután szórjuk meg 2-3 evőkanál barna cukorral, és egy csomag vaníliás cukorral. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, majd hűtsük ki teljesen. (figyeljünk nehogy megégjen sütés közben, lehet rövidebb idő is elegendő a sütéshez)





 Hozzávalók a babapiskótás alaphoz:

28 db babapiskóta
1/2 citrom reszelt héja
15 dkg margarin
2-3 ek tej


A babapiskótát morzsoljuk össze, majd reszeljük hozzá a citrom héját.

A margarint olvasszuk fel, majd öntsük hozzá az összemorzsolt piskótához. Ezután keverjük össze, és közben apránként adjuk hozzá a tejet, de figyeljünk arra, nehogy nagyon lágy masszát kapjunk.

Egy 24 cm-es torta formát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy a szélét is befedje. Ezután öntsük, majd tenyérrel lapogassuk bele a margarinos-babapiskótát úgy, hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Végül tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy megdermedjen.





Mascarponekrém hozzávalói:

25 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja


A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a piskótáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután helyezzük rá egy tálcára, majd egyenletesen kanalazzuk bele a mascarponekrémet.

Ezután a krémre rakjuk rá az előzőleg megsütött, majd kihűtött cseresznyét.

Végül ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése