2009. június 4., csütörtök

Krumpli főzelék



Ma elcsatangoltam a délelőttöt, így egy gyors ebédre főzésére volt csak időm.Gyors krumplipucolás, és már készült is a finom krumpli főzelék. Gyerekkoromba mindig pirospaprikával készítettük, hogy ne legyen ilyen fakó a színe, de én most azt kihagytam belőle, mert nem rántással készült, hanem habarással.


Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 tk ételízesítő

2 db babérlevél
1 dl tej
2 ek liszt
1 pohár tejföl



A krumplit megpucolni, majd apró kockára vágni. Ezután felönteni annyi vízzel hogy jól ellepje.

Ízlés szerint ízesíteni, és beletenni a babér levelet is. Addig főzni, még a krumpli teljesen megpuhul.

A tejet simára keverni a liszttel, és állandó keverés mellett a krumplihoz csorgatni, kézi habverővel alaposan összekeverni, és a krumplit kicsit szétnyomkodni. Ezután addig főzni, hogy besűrűsödjön, de közben állandóan kevergetni.

Végül hozzáönteni, és belekeverni a tejfölt, majd pár percig még főzni.

Tálaláskor ízlés szerint sült húst, fasírtot, esetleg pörköltet kínálni mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése