2009. június 4., csütörtök

Krumpli főzelék



Ma elcsatangoltam a délelőttöt, így egy gyors ebédre főzésére volt csak időm. Így készült ma krumpli főzelék, és egy kis vagdalt húst sütöttem hozzá. Ezt a főzeléket is sokféleképpen el lehet készíteni, én a következő képen csinálom.

krumpli
ételízesítő

babérlevél
tej
liszt
tejföl

A krumplit apró kockára vágni, majd annyi vízzel hogy jól ellepje feltenni főni. Ízlés szerint ízesíteni, és beletenni a babér levelet is. Addig főzni, míg a krumpli teljesen megpuhul.
A tejet simára keverni a liszttel, és állandó keverés mellett a krumplihoz csorgatni. Majd jól kiforralni, de közben állandóan kevergetni.
Ezután belekeverni a tejfölt, és ismét jól kiforralni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése