2009. június 4., csütörtök

Krumplifőzelék.





Sokszor teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit is készítsek az előző napról megmaradt pörkölthöz. Szerencsére a főzelékeket válogatás nélkül szeretjük, így ma pl. egy finom, tejfölös krumplifőzeléket készítettem. Emlékszem gyerekkoromban sokszor főzött az anyu krumplifőzeléket, de Ő mindig rántással készítette, melybe került egy kevés pirospaprika is. Így a főzeléknek szép piros színe volt. Azt a változatot is szerettem, de valahogy a habarással készült krumplifőzelék közelebb áll hozzám, így természetesen most is úgy készült. Tálaláskor a tegnapról maradt pörköltet kínáltam a főzelék mellé, de sült hússal, fasírozottal is nagyon finom. 







Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 tk ételízesítő

2 db babérlevél
1 ek liszt
2-3 dl tejföl






A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Ezután addig főzzük, még a krumpli teljesen puhára fől. 

A lisztet keverjük simára a tejföllel, majd adjunk hozzá egy kevés főzőlevet, és szintén keverjük simára.

Ezután a tejfölös-lisztes keveréket öntsük a krumplira, majd állandó keverés mellett, addig főzzük, még besűrűsödik a főzelék. Közben ízlés szerint kicsit nyomkodjuk össze a krumplit.

Tálaláskor a főzelék mellé ízlés szerint kínálhatunk pörköltet, sült húst, fasírozottat.........


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése