2009. június 1., hétfő

Cseresznye mártás


Már nemsokára érik a cseresznye a fáinkon, de még volt a fagyasztóban 1-2 csomaggal eltéve. Így a mai ebédhez mártást készítettem belőle. Szeretem csak úgy magában is, de sült húsok kísérőjeként is. Viszont már alig várom a finom ropogós, friss cseresznyét, mellyel számtalan receptet szeretnék kipróbálni.

cseresznye
tej
víz
1 cs vaníliás pudingpor
cukor
vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
reszelt citrom héj
reszelt narancs héj

A cseresznyét kimagozni és annyi vízbe feltenni főni, hogy jól ellepje. Beletenni a cukrot, és a fűszereket, ízlés szerinti mennyiségben. Puhára főzni. A pudingport simára keverni a tejjel, és állandó keverés mellett belecsorgatni, majd még párpercig együtt főzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése