2018. május 30., szerda

Kapros-zöldbabos spárgaleves.




A spárga mellett másik nagy kedvencem a kapor, mely éppen gyönyörűen zölddel a kertben, így szedtem is egy csokorral, és a mai krémlevesből sem maradhatott ki. A spárga, és a kapor mellett került a levesbe még zöldbab (most éppen fagyasztott) egy csomag újhagyma, és egy pohár tejföl is. Tálaláskor ropogósra sült kiflivel tálaltam, de ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk, elrontani biztosan nem fogja a krémlevesünket.





 Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
25 dkg zöldbab (pl. fagyasztott)
1 csokor kapor
1 cs újhagyma
2 dl tejföl
só (ízlés szerint)
2 tk ételízesítő
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
késhegynyi őrölt szerecsendió
7 dl víz




A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

A zöldbabot daraboljuk fel. A kaprot vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá.)

Egy edénybe tegyük bele a feldarabolt zöldbabot, az apróra vágott kaprot, a vékonyra szeletelt újhagymát, a spárga feldarabolt szárrészét, majd öntsük fel a vízzel.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a szerecsendiót, majd főzzük a zöldségeket puhára.

Amikor a zöldségek már puhára főttek egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra.

Ezután szedjük ki a főzőléből a bimbókat, és tegyük félre.

A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.






Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk a krémleves mellé ropogósra sült kiflikarikákat, de megszórhatjuk pl. reszelt sajttal is.

1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 84 kcal

Fehérje: 4 g

Zsír: 4 g

Szénhidrát: 8 g


2018. május 27., vasárnap

Mogyorókrémes epertorta.




Mondhatnám, hogy az utóbbi napokban epret eperrel eszünk, mert hol egy finom krémleves, vagy éppen egy krémes-habos torta készül, és a több láda eperből főzött dzsemről már nem is beszélve. Az epertorta sütés és sütés nélküli változatai készültek már el, de ez az torta az apró mogyoródarabos krémmel, az egyik legfinomabb..... A tésztája egy vékony piskóta, melyre habos-mogyorókrém került, végül pedig kiraktam eperrel, és piros zselével öntöttem le. A mogyorót ízlés szerint darált dióra cserélhetjük, a torta éppen ilyen mutatós, és finom lesz.  (eperrel készült receptek a linkre kattintva megtalálhatóak)






 Piskóta hozzávalói 24-cm-es tortaformához:

9 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
9 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 db tojás (nagy)
2 ek forró víz


A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra.

Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük tovább 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd egy keverőkanállal óvatosan, keverjük, forgassuk össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre a piskótát.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra és hűtsük ki.




 Mogyorókrém hozzávalói:

20 dkg török mogyoró
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
3 dl tejföl
10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
3 dl Hulala


A mogyorót diódarálón daráljuk le, vagy késes aprítóval őröljük apró darabosra. (Én aprítóval csináltam, így a krémben a mogyoró roppanós volt.)

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, a darált mogyorót, majd keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, éppen csak langyos lesz.

Ezután öntsük a mogyorós keverékhez, és szintén keverjük alaposan össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a mogyorós keverékhez.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, helyezzük bele a teljesen kihűlt piskótát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a mogyorókrémet.

Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.




Epres rész hozzávalói:

50 dkg eper
1 cs piros tortazselé


Az epret csumázzuk ki, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk félbe.

Ezután a felezett eperszemekkel rakjuk ki a torta tetejét.

A tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, hűtsük éppen csak langyosra, majd vonjuk be vele a tortát.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.


2018. május 24., csütörtök

Spárgaleves kolbász chipsszel.




Az ebéd megint csak a számunkra megunhatatlan spárgából készült, most éppen egy egyszerű krémleves formájában. Én valahogy a zöld spárgát jobban szeretem mint a fehéret, mert az íze lágyabb, és a zöld biztosan nem fás. Mivel magában a spárga kevésnek bizonyult volna a leveshez, így került bele még egy zsenge cukkini, és egy csomag újhagyma is. A selymesen krémes leveshez pedig nagyon jól illett a füstölt kolbászból készült chips.





Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
1 db zsenge cukkini
1 cs újhagyma
2 tk ételízesítő
őrölt színes bors
csipetnyi szerecsendió
2 dl  Meggle főzőkrém (v. főzőtejszín)
8 dl víz
2 ek olívaolaj
20 dkg füstölt kolbász





A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá.)

Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig. 

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt spárgaszárat, és a cukkinit, szórjuk meg az ételízesítővel, őröljünk rá borsot, majd keverjük össze, és pároljuk pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, adjuk hozzá a félretett spárga fás részét, és főzzük puhára a zöldségeket.

Amikor a spárga és a cukkini puhára főt, vegyük ki a levesből a fás spárgaszárat és dobjuk ki.

Egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a főzőléből, és tegyük félre.

A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, majd botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

Amikor a leves már jó krémes állagú, keverjük hozzá a főzőkrémet (v. főzőtejszínt), tegyük vissza a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. 

Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.

A kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd egy teflon serpenyőbe, kevergetve, süssük szép pirosra, szinte ropogósra.

 Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg a kolbász chipsszel, és úgy kínáljuk.

2018. május 21., hétfő

Sajtos-spárgás csirkemellszelet.




A spárgát sajnos csak korlátozott ideig tudjuk friss állapotában elkészíteni, így ezt kihasználva ilyenkor megpróbálom minél többféleképpen felhasználni. (további spárgás receptek a linkre kattintva megtalálhatóak) A hétvégére mindenképpen csirkemellből és spárgából szerettem volna elkészíteni az ebédet, így aztán nem is variáltam túl. Kellett még pár szelet bacon és cheddar sajt, na meg fűszerek, és már mehetett is a sütőbe.... Közben elkészült a köret is, így bő fél óra múlva már tálalhattam is.





 Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé
1-2 cs zöld spárga
20 dkg szeletelt cheddar sajt
20 dkg szeletelt bacon (v. sonka)
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
kakukkfű (ízlés szerint)


Mindkét csirkemellfilét egy éles késsel vágjuk ketté, hogy négy szép szelet húst kapjunk. 

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részt. Ezután alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd enyhén sózzuk, és borsozzuk. (ha fehér spárgát használunk, akkor azt tisztítsuk meg, mert fás lehet a szára)

Fektessünk le pár szelet bacont úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd helyezzünk rá pár darab spárgát, rá pedig 2 szelet sajtot, majd egy szelet befűszerezett csirkemellfilét, végül pedig 1 szelet sajtot.

Ezután mindkét oldalról hajtsuk rá a bacont, és egy gyors mozdulattal fordítsuk át a tepsiben lévő, olajjal enyhén meglocsolt sütőpapírra. 

Mindegyik hússzelettel így járjunk el!!

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet, de az el is hagyható. (Én krumplipürét készítettem.)




Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét tányérra, helyezzük mellé a sajtos-spárgás csirkemellfilét, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.


2018. május 18., péntek

Epres túróhabtorta.




Az epres, és túrós sütemények a kedvenceink közé tartoznak, így alig vártam hogy megjelenjen az üzletekben, és a piacokon az eper... Szerencsések mindazok, akiknek a kertjében megterem ez a finom gyümölcs, mert annak az íze is más. Tehát beszereztem a tortához az epret, túró is volt itthon, így kezdődhetett is a tortakészítés. Mivel nem volt sem időm, sem pedig kedven a sütéshez, így a torta alapja egy sütés nélküli kekszes alap. Az epret pár perc alatt puhára főztem, majd pépesítve került az ízesített túróhoz, melyet végül egy nagy adag tejszínhabbal kevertem össze. A torta tetejéről pedig a csokoládé sem maradhatott le......





 Kekszes alap hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

25 dkg Győri Édes keksz
12,5 dkg vaj


A kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott meleg vajat, és keverjük össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a vajas-kekszmorzsát, és egyenletesen lapogassuk el.

Ezután tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, közben pedig készítsük el a tölteléket.




 Epres túróhab hozzávalói:

50 dkg eper
2 ek méz
1 cs vaníliás cukor


Az epret alaposan mossuk meg, daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a mézet, és a vaníliás cukrot.

Ezután főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, és hagyjuk teljesen kihűlni.



50 dkg túró
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
4 dl Hulala (v. habtejszín)


A túrót nyomjuk át a krumplinyomón, vagy villával alaposan törjük össze. (Én krumplinyomóval csináltam, a savót kiöntöttem, és csak a száraz túrót használtam fel.)

Ezután adjuk a túróhoz a porcukrot és a vaníliás cukrot, a teljesen kihűlt pépesített epret, majd keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, és éppen csak langyos legyen.

Ezután öntsük az epres-túróhoz, és szintén keverjük alaposan össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá az epres-túróhoz.

Az elkészült epres-túróhabot egyenletesen öntsük a tortaformában lévő kekszes alapra, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.




Csokoládé ganache hozzávalói:

10 dkg csokoládé (70%-os)
1 tk vaj
1 dl Hulala (v. habtejszín)


Egy fém tálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá a vajat és a tejszínt, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.  Ezután vegyük le a gőzről, majd kevergetve hűtsük éppen csak langyosra. (Egy szép, selymes csokoládékrémet kapjunk.)

A hűtőből vegyük ki a tortát, majd egyenletesen öntsük rá a csokoládékrémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen a tetején.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. (A hűtőből kivéve rögtön szeleteljük fel, mert hidegen könnyebb szeletelni.)


2018. május 13., vasárnap

Rizslisztes piskótatekercs rebarbarakrémmel.




Piskótatekercset rendszeresen sütök, de rizsliszttel, és főleg édesítővel készült piskótával eddig még nem próbálkoztam. Egy kedves ismerősöm biztatására a minap aztán elkészült nálam is a rizslisztes, és cukormentes piskótatekercs, melyet éppen olyan egyszerű volt megsütni, és feltekerni, mintha  búzaliszttel készült volna. Mivel a kertben óriásira nőtt a rebarbara, így gondoltam a mascarponekrémet előzőleg pépesre főzött, fahéjjal, citromhéjjal, és mézzel ízesített rebarbarával keverem össze, mely igazán jó ötletnek bizonyult. A pillekönnyű tésztához nagyon jól illett a habkönnyű, enyhén savanykás rebarbarakrém....






 Hozzávalók a piskótatekercshez:

12 dkg rizsliszt
10 dkg eritrit
1 tk vaníliaaroma
4 db tojás (nagy)
2 ek forró víz


Az egész tojásokat az eritrittel, és a vaníliaaromával keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forróvizet, és keverjük még 1-2 percig.

Ezután adjuk hozzá a rizslisztet, majd egy keverőkanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. (kb. 37x33 cm-es gáztepsi)


Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb.15 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 13 percig sütöttem)


Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg rizsliszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá. 

Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát. (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen) 


Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni. (Én legalább kétszer ki és fel tekerem, majd hagyom teljesen kihűlni.)




 Rebarbarakrém hozzávalói:

4-5 szál rebarbara
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
25 dkg mascarpone
15 dkg eritrit
1 tk vaníliaaroma
2 dl Hulala (v. habtejszín)


A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel.

A mézet tegyük egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, reszeljük rá a citromhéjat, majd pároljuk puhára, pépesre.(Én nem tettem alá vizet, mert a rebarbara engedett annyit, amiben puhára párolódott.)

Ezután vegyük le a tűzről, egy kézi habverővel keverjük simára, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára az eritrittel, és a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a rebarbarapépet, és szintén keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
 

A teljesen kihűlt piskótát tekerjük ki, egyenletesen kenjük meg a krém 2/3 részével, majd tekerjük fel.


Ezután a maradék krémmel vonjuk be a tekercset, majd tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.




Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a piskótatekercset a hűtőből, majd egy éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 180 kcal

Fehérje: 4 g

Zsír: 12 g

Szénhidrát: 17 g



2018. május 9., szerda

Joghurtos-túrós rebarbara pohárkrém.




Én nagyon szeretem a rebarbarának a kissé savanykás ízét, így ki is használom, és minél többféleképpen elkészítem, ameddig fel lehet használni. (ha jól emlékszem, akkor június közepéig...) A kertben óriásira nőtt a rebarbarabokor, de sütni most nem volt kedvem, hogy belecsempésszem, így egy egyszerű pohárkrémet dobtam össze, ebéd utáni desszertnek. A rebarbarát elkészíthetjük előre, viszont a pohárba csakis tálalás előtt rétegezzük, mert különben a ropogós keksz állás közben felpuhul, és az édesítővel készült túrós-joghurtkrémnek sem tesz jót, ha sokáig áll.






Hozzávalók 2 db nagyobb kehelyhez:

6-7 szál rebarbara
3 ek méz
3 ek xilit
1 tk vaníliaaroma
1 kk őrölt fahéj
20 dkg túró
1 db Danone citromízű joghurt (125 g)
1/2 citrom reszelt héja 
1 tk kukoricakeményítő (gluténmentes)
0,5 dl víz
7 db zabkeksz (Győri Édes)





A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel.

A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát. Szórjuk meg egy evőkanál xilittel, az őrölt fahéjjal, majd pároljuk 2-3 percig. 

A kukoricakeményítőt keverjük simára a vízzel, majd adjuk hozzá a rebarbarához, és kevergetve sűrítsük be. Ezután tegyük félre, és hűtsük ki teljesen.

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a maradék xilitet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát, és keverjük simára. (ízlés szerint édesebbre is csinálhatjuk)

3-3 db zabkekszet morzsoljunk bele a kelyhekbe, és először kanalazzuk rá a teljesen kihűlt rebarbarát, majd a joghurtos-túrókrémet is. Ezután morzsoljuk rá a maradék zabkekszet.

Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik, és felpuhul. 
 
 
1 adag tápanyagtartalma:
 
Energia: 224 kcal
 
Fehérje: 14 g
 
Zsír: 4 g

Szénhidrát: 31 g



2018. május 5., szombat

Malacsült zsályás rebarbarával.




Egy igazán szép darab malackarajt vásároltam, és a tervem mindenképpen az volt hogy egyben sütöm meg. A fűszerezésen gondolkodtam, amikor is eszembe jutott, hogy nemrégiben ajándékba kaptam egy fűszerválogatást tartalmazó csomagot, így gyorsan át is néztem. Végül a mustáros karaj-fűszerkeverék mellett döntöttem, és nem csalódtam, mert a hús nagyon finom, és ízletes lett sütés után. Köretnek krumplipürét készítettem, és mivel a kertben óriásira nőtt a rebarbara, így saláta helyett, mézzel karamellizált, zsályás rebarbarát kínáltam hozzá. Méz helyett ízlés szerint cukorral, vagy éppen barna cukorral is megkaramellizálhatjuk a rebarbarát. 






 Malacsült hozzávalói:

1-1,5 kg malackaraj
1 cs mustáros karaj-fűszerkeverék
só (ízlés szerint)
2 dl fehérbor
3-4 ek sertészsír


A húst alaposan dörzsöljük be sóval, és a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (Én este fűszereztem be, majd sütésig a hűtőben pihent.)

Egy tepsit kenjünk ki a zsírral, öntsük bele a bort, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett húst, és takarjuk le alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst. (Én légkeverésnél 160 fokon, 70 percig pároltam.)

Ezután vegyük le a fóliát, emeljük meg a hőfokot, locsoljuk meg a húst a pecsenyelével, majd süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 190 fokon sütöttem pirosra.)

Amikor a hús szép pirosra sült, öntsük át egy serpenyőbe az alatta lévő pecsenyelevet, a húst pedig tálalásig tartsuk melegen.

Ezután a serpenyőben lévő pecsenyelevet kisebb lángon, néha megkeverve, pár perc alatt kissé sűrítsük be, majd tálalásig szintén tartsuk melegen.





Zsályás rebarbara hozzávalói:

50 dkg rebarbara
4-5 ek méz
kisebb marék zsályalevél
2 tk citromlé 
3-4 ek víz


A rebarbara szár két végét vágjuk le, majd húzzuk le a külső, vékony héját. Ezután vágjuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a mézet, majd keverjük hozzá a feldarabolt rebarbarát, adjuk hozzá a zsályaleveleket, a citromlevet és a vizet, majd pár perc alatt pároljuk készre. (közben óvatosan keverjük meg, de arra vigyázzunk, nehogy szétfőjön) 

Ameddig a hús sül, és a rebarbara készül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, mely nagyon jól illett a húshoz, és a rebarbarához.

Tálaláskor helyezzünk a tányérra egy szeletet a malacsültből és locsoljuk meg a pecsenyével, kanalazzuk mellé a krumplipürét és a zsályás rebarbarát, majd úgy kínáljuk.