A hétvégén sütött kacsa nagyon finom volt, (recept itt megtalálható) viszont a kacsamellét ennyire megsütve nem nagyon szeretjük. Így aztán a többi részét jóízűen elfogyasztottuk, még a mellét gondoltam belekeverem egy salátába. Végül orosz hússalátára esett a választásom. Igaz általában szilveszterre készítek hússalátát, de mivel az már elég régen volt, így most nagyon kapós volt, és gyorsan el is fogyott. Természetesen bármilyen maradék sült húst felhasználhatunk a saláta készítéséhez, mert a végeredmény éppen ilyen finom lesz. Néha pedig főtt étel helyett egy finom, laktató salátát is feltálalhatunk ebédre.
Hozzávalók:
30 dkg sült hús (pl. sült kacsamell)
2-3 krumpli (nagyobb)
1-2 db alma
3-4 db csemegeuborka (v. ízlés szerint)
1/2 citrom leve
tartármártás (ízlés szerint)
1 ek petrezselyemzöld
2-3 db főtt tojás
A krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki teljesen.
A maradék sült húst (nálam most sült kacsamell), az almát, és az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az almát csepegtessük meg a citromlével nehogy megbarnuljon.
Ezután az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, majd óvatosan forgassuk össze.
Végül öntsük rá a tartármártást, majd szintén óvatosan keverjük össze. (vigyázzunk nehogy a krumpli összetörjön)
Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára (vagy akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt helyezzük a saláta tetejére a felszeletelt főtt tojást, és úgy kínáljuk.