A hétvégi receptajánló most az éppen aktuális medvehagymához igazodik. Nagy kedvenceim a medvehagymával készült ételek, (receptek itt megtalálhatóak) igaz bevallom pár évvel ezelőtt, még fogalmam nem volt hogy létezik ez a növény. (gondolom azért ezzel nem vagyok egyedül) Volt idő amikor sokat hallottam róla, de mivel a mi környékünkön nem terem, így csak vágyakoztam utána, és bizakodtam hátha egyszer majd sikerül beszereznem. Aztán a zöldségesnek köszönhetően megoldódott ez a probléma, mivel Ő is nagy rajongója a medvehagymának. Így mindent megtett annak érdekében, hogy ne kelljen tovább nélkülöznünk. Elmondhatom, hogy évek óta már nem gond, mert az első levelek megjelenésétől, az utolsóig naponta gond nélkül beszerezhető a medvehagyma. Gondolom azok akiknek a környékén megterem, most ezt kihasználva saját kezűleg gyűjtögetik be a hétvégén, és a bőségesen megszedett levelekből gyorsan valami finomságot is szeretnének készíteni, a friss levegőn eltöltött kirándulás után. Ez a muffin recept pedig gyorsan elkészül, medvehagymát is tartalmaz, és még nagyon finom is. Én most kukoricaliszttel sütöttem meg, de sima búzaliszttel is ugyanilyen finom muffint fogunk kapni, így bátran merem ajánlani mindenkinek.
A medvehagymát apróra felvágni. A kolbászt lekarikázni, majd kisebb kockákra felvágni.
Egy tálba beletenni a lisztet, hozzáadni a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát és fakanállal jól összekeverni.
Egy másik tálba beleütni a tojásokat, majd hozzáadni a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverni.
Ezután a száraz anyagokhoz hozzáönteni a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverni. Ezután hozzáadni az apróra felvágott medvehagymát, és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverni.
A muffin formát papírral kibélelni (v. a szilikonos formákkal) majd belekanalazni a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórni reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tenni, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd a formából kiszedni, rácsra tenni, és teljesen kihűteni.
A kihűlt muffinokat tálalhatjuk akár egy könnyű leves mellé második fogásként is.