Sajttal töltött gombát terveztem be mára, de végül kicsit továbbfejlesztettem az eddig megszokott kétsajtos tölteléket. Került bele egy kis kolbász, krémsajt és fűszerek is. Nagyon finom lett, ahogy az ízek összesültek. Köretként csak párolt zöldséget kínáltam hozzá, de így is nagyon laktató volt. Az egész ebédkészítés pedig nem vett igény egy óránál több időt.
50 dkg gomba (csiperke)
15 dkg füstölt kolbász
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tubusos krémsajt (natúr mackósajt)
10 dkg Edámi sajt
1 tojássárgája
0,5 dl fehérbor
petrezselyemzöld
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
A gombákat megtisztítani, majd a tönkjét kitörni belőle.
A gombafejeket enyhén besózni, a szárát pedig apróra feldarabolni.
A vöröshagymát apróra felvágni, a fokhagymát vékonyan leszeletelni.
A kolbászt szintén apró darabokra felvágni.
Egy serpenyőbe beletenni a kolbászt és megsütni.(2-3 perc) Ha túl sok zsír kisül, akkor ízlés szerint leönteni belőle.
A fennmaradó kolbászzsírba beletenni az apróra vágott vöröshagymát, majd elkezdeni párolni. Ha már kezd üveges lenni, hozzáadni a fokhagymát, jól összekeverni, majd felönteni a borral. Lefedve puhára párolni. (ennyi idő alatt a bor teljesen elpárolog alóla)
Ekkor hozzáadni az apróra vágott gombaszárat, megszórni egy pici ételízesítővel, sóval és az őrölt borssal, majd puhára párolni.(enged annyi levet, hogy kellően megpárolódjon benne)
Ha már teljesen zsírjára sült, levenni a tűzről, majd hozzáadni a tubusos krémsajtot, és jól összekeverni.
Ezután hozzákeverni a tojássárgáját, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a kolbászt és a reszelt sajtot.
Hagyni teljesen kihűlni, majd a gombafejekbe tölteni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni egy pici olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a megtöltött gombafejeket és előmelegített sütőben, közepes lángon 20 perc alatt szép pirosra sütni.
A mexikói zöldségkeveréket sózni, megszórni egy pici őrölt borssal és lefedve puhára párolni.(mikróba kb.25 perc)
A töltött gombafejeket a párolt zöldséggel tálalni.
A gombafejeket enyhén besózni, a szárát pedig apróra feldarabolni.
A vöröshagymát apróra felvágni, a fokhagymát vékonyan leszeletelni.
A kolbászt szintén apró darabokra felvágni.
Egy serpenyőbe beletenni a kolbászt és megsütni.(2-3 perc) Ha túl sok zsír kisül, akkor ízlés szerint leönteni belőle.
A fennmaradó kolbászzsírba beletenni az apróra vágott vöröshagymát, majd elkezdeni párolni. Ha már kezd üveges lenni, hozzáadni a fokhagymát, jól összekeverni, majd felönteni a borral. Lefedve puhára párolni. (ennyi idő alatt a bor teljesen elpárolog alóla)
Ekkor hozzáadni az apróra vágott gombaszárat, megszórni egy pici ételízesítővel, sóval és az őrölt borssal, majd puhára párolni.(enged annyi levet, hogy kellően megpárolódjon benne)
Ha már teljesen zsírjára sült, levenni a tűzről, majd hozzáadni a tubusos krémsajtot, és jól összekeverni.
Ezután hozzákeverni a tojássárgáját, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a kolbászt és a reszelt sajtot.
Hagyni teljesen kihűlni, majd a gombafejekbe tölteni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni egy pici olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a megtöltött gombafejeket és előmelegített sütőben, közepes lángon 20 perc alatt szép pirosra sütni.
A mexikói zöldségkeveréket sózni, megszórni egy pici őrölt borssal és lefedve puhára párolni.(mikróba kb.25 perc)
A töltött gombafejeket a párolt zöldséggel tálalni.