Vasárnap a grillezett szűzérmék mellé készítettem köretnek ezt a baconös-kelbimbót. Eddig nagyon ritkán vettem kelbimbót, de az az érzésem, hogy ezután egyre jobban összebarátkozunk. Nagyon egyszerű, ám egy igen finom köretet tudtam így feltálalni. A kelbimbót puhára főztem, a bacont ropogósra sütöttem, és összeforgatva egy remek ízvilágot kaptam. Húsok mellé tálalva nagyon finom, de szerintem még magában is remek ebéd kerekedett volna belőle.
50 dk kelbimbó
1 cs bacon
őrölt feketebors
só
1 cs bacon
őrölt feketebors
só
A kelbimbó külső leveleit leszedni, jól megmosni, majd enyhén sós vízben puhára főzni. (arra figyelni, nehogy túl puha legyen)
A bacont felkockázni, majd egy serpenyőbe szép pirosra sütni.
A megfőtt kelbimbót leszűrni, majd a kisütött baconre tenni, óvatosan összeforgatni.
Ízlés szerint megborsozni, esetleg utána sózni.
Húsok mellé köretként tálalni.
A bacont felkockázni, majd egy serpenyőbe szép pirosra sütni.
A megfőtt kelbimbót leszűrni, majd a kisütött baconre tenni, óvatosan összeforgatni.
Ízlés szerint megborsozni, esetleg utána sózni.
Húsok mellé köretként tálalni.
Nagyon szeretném :)
VálaszTörlésNagyon jó kis köret, ötletes :)
VálaszTörlésamilyen egyszerű, olyan jól hangzik. nézd csak, ez az én egyik receptem kelbimbóra:
VálaszTörléshttp://starfokker.blogspot.com/2009/02/csicsoka-helyettesitesere-kelbimbo.html
Bianka!
VálaszTörlésÉn nagyon szívesen küldök!!!:))
Zsiri!
VálaszTörlésNagyon egyszerű, de annál finomabb. Nekünk nagyon bejött.:)
starfi!
VálaszTörlésKöszönöm, megyek és megnézem a receptedet.:)