2010. november 23., kedd

Párolt kelbimbó baconnel.


Vasárnap a grillezett szűzérmék mellé készítettem köretnek ezt a baconös-kelbimbót. Eddig nagyon ritkán vettem kelbimbót, de az az érzésem, hogy ezután egyre jobban összebarátkozunk. Nagyon egyszerű, ám egy igen finom köretet tudtam így feltálalni. A kelbimbót puhára főztem, a bacont ropogósra sütöttem, és összeforgatva egy remek ízvilágot kaptam. Húsok mellé tálalva nagyon finom, de szerintem még magában is remek ebéd kerekedett volna belőle.

50 dk kelbimbó
1 cs bacon
őrölt feketebors


A kelbimbó külső leveleit leszedni, jól megmosni, majd enyhén sós vízben puhára főzni. (arra figyelni, nehogy túl puha legyen)

A bacont felkockázni, majd egy serpenyőbe szép pirosra sütni.

A megfőtt kelbimbót leszűrni, majd a kisütött baconre tenni, óvatosan összeforgatni.
Ízlés szerint megborsozni, esetleg utána sózni.
Húsok mellé köretként tálalni.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis köret, ötletes :)

    VálaszTörlés
  2. amilyen egyszerű, olyan jól hangzik. nézd csak, ez az én egyik receptem kelbimbóra:

    http://starfokker.blogspot.com/2009/02/csicsoka-helyettesitesere-kelbimbo.html

    VálaszTörlés
  3. Bianka!
    Én nagyon szívesen küldök!!!:))

    VálaszTörlés
  4. Zsiri!
    Nagyon egyszerű, de annál finomabb. Nekünk nagyon bejött.:)

    VálaszTörlés
  5. starfi!
    Köszönöm, megyek és megnézem a receptedet.:)

    VálaszTörlés