Már nagyon régen sütöttem krémest, és elhatároztam hogy ma bizony az lesz az ebédutáni desszert. Már éppen a hozzávalókat szedegettem össze, amikor eszembe jutott, hogy nem is olyan régen, Kinizsi Ottó kekszes krémest készített a Vacsoracsatában. Régebben én is sokszor készítettem, mert nagyon egyszerű, és nem kell a sütéssel bajlódni. Gyorsan előkerestem a saját receptemet, mely azért egy kicsit eltér Ottó receptjétől. Ez szemmel is jól látható, mert az Ő krémje kicsit folyósra sikerült az enyémmel ellentétben. Szerencsére mindig tartok itthon kekszet, így ez sem okozott gondot, tehát gyorsan összeállítottam, és 1-2 óra pihentetés után (ezalatt megpuhul a keksz teljesen) már tálalhattam is a krémest. Mindenkinek bátran merem ajánlani, mert biztos vele a siker. Szerintem a cukrászdai krémessel simán felveszi a versenyt.
30 x 22 cm-es tepsihez:
12 db nagyobb méretű keksz (v. háztartási keksz)
2 cs vaníliás pudingpor
3 db tojás
8-10 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek liszt
13 dk margarin
8 dl tej
1 cs zselatin (Lucullus 20 g-os)
3 dl Hulala (v. tejszín)
12 db nagyobb méretű keksz (v. háztartási keksz)
2 cs vaníliás pudingpor
3 db tojás
8-10 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek liszt
13 dk margarin
8 dl tej
1 cs zselatin (Lucullus 20 g-os)
3 dl Hulala (v. tejszín)
A pudingport, a zselatint, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját egy kevés tejjel simára keverni.
A maradék tejet feltenni melegedni, és ha már jó forró, állandó keverés mellett belecsorgatni a keveréket.
Kevergetve párperc alatt sűrű masszát főzni belőle.
A tűzről levéve, rögtön belekeverni a margarint. (addig keverni, hogy teljesen elolvadjon a krémbe)
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként óvatosan szintén a meleg krémbe keverni.
A tepsit alját kirakni keksszel, majd óvatosan rákanalazni a krémet. Hagyni egy kicsit hűlni.
Közben a Hulalát (v. tejszínt) kemény habbá verni, majd a pudingos krém tetejére kenni.
Végül a tejszínes rétegre ráhelyezni a maradék kekszet. (arra figyelni, hogy úgy helyezkedjenek el a tetején is a kekszek, mint az alján)
A keksz keménységétől függően, párórára állni hagyni, hogy teljesen megpuhuljon. (az sem jó, ha nagyon átázik a keksz, mert akkor nehezen lehet kiszedni a tepsiből)
Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.
A maradék tejet feltenni melegedni, és ha már jó forró, állandó keverés mellett belecsorgatni a keveréket.
Kevergetve párperc alatt sűrű masszát főzni belőle.
A tűzről levéve, rögtön belekeverni a margarint. (addig keverni, hogy teljesen elolvadjon a krémbe)
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként óvatosan szintén a meleg krémbe keverni.
A tepsit alját kirakni keksszel, majd óvatosan rákanalazni a krémet. Hagyni egy kicsit hűlni.
Közben a Hulalát (v. tejszínt) kemény habbá verni, majd a pudingos krém tetejére kenni.
Végül a tejszínes rétegre ráhelyezni a maradék kekszet. (arra figyelni, hogy úgy helyezkedjenek el a tetején is a kekszek, mint az alján)
A keksz keménységétől függően, párórára állni hagyni, hogy teljesen megpuhuljon. (az sem jó, ha nagyon átázik a keksz, mert akkor nehezen lehet kiszedni a tepsiből)
Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.
Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésNagyon finom is. Én is szoktam ilyet csinálni!
VálaszTörlésMég soha nem készítettem ilyet, de rettentően guszta, így felkerült a listára! :))
VálaszTörlésTöbbször elkészítettem már én is, mindig nagy sikere van!:-)
VálaszTörlésJuj de guszta! Elkészítem! Elkéészííteeem!!!!!
VálaszTörlésEz igen ez nagyon szép lett a műsorban lévőhöz képest
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Keksszel még nem próbáltam, majd legközelebb. :))
VálaszTörlésNagyon jó néz ki :) Lecsúszna 1-2 belőle :))
VálaszTörlésNagyon tetszik!!!!
VálaszTörlésAmi!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
nagyi50!
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc, gyorsan el is fogyott.:)
Mézigörl!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nem fogod megbánni, mert nagyon finom, és főleg egyszerű.:)
Nelli!
VálaszTörlésLátom megegyezik az ízlésünk!!:))
Juci!
VálaszTörlésKöszönöm!!!Feltétlen csináld meg, nagyon fogjátok szeretni.:)
Bianka!
VálaszTörlés:))))Köszönöm!! Ott egy kicsit nyomikára sikerült, de ízre biztosan finom volt.
Szemirámisz!
VálaszTörlésAzért szeretem a kekszes változatot, mert gyorsabban elkészül, nem kell a sütéssel bajlódni.:)
Zsiri!
VálaszTörlésKöszönöm!! Már küldöm is azt az 1-2 darabot.:))
Gabriella!
VálaszTörlésCsakis ajánlani tudom kipróbálását, ha még nem készítetted így keksszel.:)
Nagyon jól néznek ki, krémes a kedvencem!:)))
VálaszTörlésSzia Réka!
VálaszTörlésÖrülök hogy benéztél.Köszönöm!! Küldök neked, ha ez a kedvenced!! puszi
Köszönöm:)
VálaszTörlésigen ez a kedvenc,az én drága nagyim késztette mindig a névnapomra...
De mióta...nincsen köztünk nem is ettem:((
ÓÓÓÓ, drága Réka, remélem egyszer lesz alkalmam megkóstoltatni veled.
VálaszTörlés:))
VálaszTörlés