2010. november 21., vasárnap

Kekszes krémes. (Kinizsi Ottó alapötlete után)


Már nagyon régen sütöttem krémest, és elhatároztam hogy ma bizony az lesz az ebédutáni desszert. Már éppen a hozzávalókat szedegettem össze, amikor eszembe jutott, hogy nem is olyan régen, Kinizsi Ottó kekszes krémest készített a Vacsoracsatában. Régebben én is sokszor készítettem, mert nagyon egyszerű, és nem kell a sütéssel bajlódni. Gyorsan előkerestem a saját receptemet, mely azért egy kicsit eltér Ottó receptjétől. Ez szemmel is jól látható, mert az Ő krémje kicsit folyósra sikerült az enyémmel ellentétben. Szerencsére mindig tartok itthon kekszet, így ez sem okozott gondot, tehát gyorsan összeállítottam, és 1-2 óra pihentetés után (ezalatt megpuhul a keksz teljesen) már tálalhattam is a krémest. Mindenkinek bátran merem ajánlani, mert biztos vele a siker. Szerintem a cukrászdai krémessel simán felveszi a versenyt.




30 x 22 cm-es tepsihez:

12 db nagyobb méretű keksz (v. háztartási keksz)
2 cs vaníliás pudingpor
3 db tojás
8-10 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek liszt
13 dk margarin
8 dl tej
1 cs zselatin (Lucullus 20 g-os)
3 dl Hulala (v. tejszín)

A pudingport, a zselatint, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját egy kevés tejjel simára keverni.

A maradék tejet feltenni melegedni, és ha már jó forró, állandó keverés mellett belecsorgatni a keveréket.
Kevergetve párperc alatt sűrű masszát főzni belőle.
A tűzről levéve, rögtön belekeverni a margarint. (addig keverni, hogy teljesen elolvadjon a krémbe)

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként óvatosan szintén a meleg krémbe keverni.

A tepsit alját kirakni keksszel, majd óvatosan rákanalazni a krémet. Hagyni egy kicsit hűlni.

Közben a Hulalát (v. tejszínt) kemény habbá verni, majd a pudingos krém tetejére kenni.
Végül a tejszínes rétegre ráhelyezni a maradék kekszet. (arra figyelni, hogy úgy helyezkedjenek el a tetején is a kekszek, mint az alján)

A keksz keménységétől függően, párórára állni hagyni, hogy teljesen megpuhuljon. (az sem jó, ha nagyon átázik a keksz, mert akkor nehezen lehet kiszedni a tepsiből)

Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.

23 megjegyzés:

  1. Nagyon finom is. Én is szoktam ilyet csinálni!

    VálaszTörlés
  2. Még soha nem készítettem ilyet, de rettentően guszta, így felkerült a listára! :))

    VálaszTörlés
  3. Többször elkészítettem már én is, mindig nagy sikere van!:-)

    VálaszTörlés
  4. Juj de guszta! Elkészítem! Elkéészííteeem!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Ez igen ez nagyon szép lett a műsorban lévőhöz képest

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta lett! Keksszel még nem próbáltam, majd legközelebb. :))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó néz ki :) Lecsúszna 1-2 belőle :))

    VálaszTörlés
  8. nagyi50!
    Nálunk is nagy kedvenc, gyorsan el is fogyott.:)

    VálaszTörlés
  9. Mézigörl!
    Köszönöm!! Nem fogod megbánni, mert nagyon finom, és főleg egyszerű.:)

    VálaszTörlés
  10. Nelli!
    Látom megegyezik az ízlésünk!!:))

    VálaszTörlés
  11. Juci!
    Köszönöm!!!Feltétlen csináld meg, nagyon fogjátok szeretni.:)

    VálaszTörlés
  12. Bianka!
    :))))Köszönöm!! Ott egy kicsit nyomikára sikerült, de ízre biztosan finom volt.

    VálaszTörlés
  13. Szemirámisz!
    Azért szeretem a kekszes változatot, mert gyorsabban elkészül, nem kell a sütéssel bajlódni.:)

    VálaszTörlés
  14. Zsiri!
    Köszönöm!! Már küldöm is azt az 1-2 darabot.:))

    VálaszTörlés
  15. Gabriella!
    Csakis ajánlani tudom kipróbálását, ha még nem készítetted így keksszel.:)

    VálaszTörlés
  16. Nagyon jól néznek ki, krémes a kedvencem!:)))

    VálaszTörlés
  17. Szia Réka!
    Örülök hogy benéztél.Köszönöm!! Küldök neked, ha ez a kedvenced!! puszi

    VálaszTörlés
  18. Köszönöm:)
    igen ez a kedvenc,az én drága nagyim késztette mindig a névnapomra...
    De mióta...nincsen köztünk nem is ettem:((

    VálaszTörlés
  19. ÓÓÓÓ, drága Réka, remélem egyszer lesz alkalmam megkóstoltatni veled.

    VálaszTörlés