2010. november 6., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Pulykamáj sörtésztában.


Pulykamájat és csirkemájat is elég sokszor készítek ebédre zsemlemorzsás panírban, sütőben sütve. Most viszont szerettem volna kipróbálni, milyen lehet sörtésztában, bő olajban sütve, még ha esetleg kicsit zsírosabbra is sikerül. A vastagabb tésztának köszönhetően a máj sütés közben nem pattogott, fröcsögött a forró olajban. A sörnek köszönhetően az olajat sem szívta magába. Nagyon finom szaftos lett a tésztától a máj. Aki esetleg nem szereti a sört, annak is bátran merem ajánlani, mert sütés után az ízén nem lehet érezni. A májat közvetlen a panírozás előtt sóztam meg, így egyáltalán nem lett kemény. Köretként én anno, zelleres-almás rösztit sütöttem hozzá, és mondhatom nagyon finom lett. Másik nagy előnye, hogy ez szintén egy olyan étel, melyet rövid idő alatt elkészíthetünk. Mindenkinek csakis ajánlani tudom.




4-5 db pulykamáj (v. csirkemáj)
2 dl sör
liszt
2 db tojás

őrölt fehérbors
olaj

A májat alaposan megmosni a hártyákat eltávolítani, majd jól lecsepegtetni. (papírtörlővel kicsit leitatni a vizet)

A tojások sárgáját összekeverni a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adni hozzá, hogy palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd óvatosan a masszához keverni.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni a sütéshez.

A májat enyhén besózni, majd először lisztbe, majd a sűrű tésztába jól beleforgatni. Ezután óvatosan a forró olajba helyezni, és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütni. Sütés után lecsepegtetni, majd papírtörlőre helyezni.

Tálaláskor rizst, krumplit kínálhatunk hozzá. Én zelleres-almás rösztivel tálaltam.

16 megjegyzés:

  1. Kedves Gizi! Véletlenül elkeveredtem hozzád, és valahogy itt ragadtam nálad:)) Ma este nem akartam vacsorázni, de olyan guszta ez a máj....! Azt hiszem, most fel kell oldjam mégis ezt a vacsoranélküliséget. Megyek gyorsan a konyhába és utána hizlalom a szemem (is) nálad:)))

    VálaszTörlés
  2. nagyon klassz a recept! nálad mindig olyan jókat találok :)

    VálaszTörlés
  3. ✿Olá, amiga!
    ✿ܓܓPassei para uma visitinha...amei!!!
    Uma receita apetitosa...
    Amiga... seu blog está muito saboroso!!!
    ✿ܓܓ✿Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Itabira✿ܓܓ✿
    Brasil✿ܓܓ

    VálaszTörlés
  4. Kedves Lili!
    Köszöntelek itt nálam, és nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek. Jó nézelődést, válogatást, mindig szívesen látlak.
    Jó étvágyat kívánok a vacsorához!!!:)

    VálaszTörlés
  5. starfi!
    Nagyon köszönöm!! Örülök hogy tetszenek a receptek.:)

    VálaszTörlés
  6. Olá ltabira !
    Obrigado pela visita.
    bom fim de semana.
    Beijinho.
    Gizi

    VálaszTörlés
  7. A pulykamájat nagyon szeretjük, el fogom készíteni.

    VálaszTörlés
  8. Bianka!
    Köszi, és nagyon finom!!:))

    VálaszTörlés
  9. Nelli!
    Nem fogod megbánni, finom szaftos lesz így a máj.:)

    VálaszTörlés
  10. Ezt én tuti kipróbálom.Amióta megégettem a kezem májsütés közben azóta nem ettem rántott májat!

    VálaszTörlés
  11. Belly! akkor neked "szerencséd" volt, hogy "csak " a kezed, nálam akkorákat lőtt egyszer a máj, hogy fedezékbe kellett vonulni a családnak és a plafonon hatalmas olajfoltok éktelenkedtek utána. Akkor valahogy egy időre elment a kedvem a rántottmájtól:)

    VálaszTörlés
  12. Andi!
    Én pedig már küldöm is, még ha kicsit késtem is vele.:)

    VálaszTörlés
  13. Belly!
    Én is jártam már úgy, azért sütöttem utána a sütőben. Így viszont már nem nedves és a bunda is elég vastag rajta. Nekem nem volt vele gondom.:)

    VálaszTörlés
  14. Lili!
    Ilyen eset után nem csodálkozom rajta, hogy elment tőle a kedved. Zsemlemorzsás panírba sütésnél, mindig a sütőben sütöm, úgy is nagyon finom. Receptet megtalálod a "csirkemáj"-nál.Olajban sütéshez pedig sok szerencsét kívánok.:)

    VálaszTörlés