Szép nagy, hízott kacsamájhoz igen ritkán lehet hozzájutni, de most éppen szerencsém volt, és haza is jött velem egy nagyobb példány. A kacsamájat igen egyszerűn és gyorsan eltudjuk készíteni, mert pár perc sütési idő éppen elég neki. A fűszerezést sem vittem túlzásba, csakis sóztam, és frissen színes borsot őröltem rá. Sütés közben kívülről szép aranybarnára, a szeletek belseje pedig finom krémesre sült. Egy szelet friss kenyérrel tálaltam, élvezve a finom ízét. Persze azért a kisült kacsazsír sem ment kárba, mert a serpenyőből kenyérrel kitunkolva nagyon finom volt.
Hozzávalók:
20-25 dkg hízott kacsamáj
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
A kacsamájat közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy jó hideg legyen, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es szeletekre.
Egy teflon serpenyőt hevítsünk fel, és a száraz serpenyőbe helyezzük bele a felszeletelt kacsamájat. Ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá színes borsot, majd süssük 2-3 percig. (sütés közben ne mozgassuk)
Ezután óvatosan fordítsuk meg, szintén sózzuk, borsozzuk, és süssük 2-3 percig, hogy szép aranybarnára süljön.
Amikor a máj készre sült, szedjük ki egy tányérra, és hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt tálalnánk.
Tálaláskor ízlés szerint kínáljunk hozzá egy-egy szelet friss kenyeret, mellyel a kacsazsírt is kitunkolhatjuk a serpenyőből. A májnak ennyi sütési idő éppen elég ahhoz hogy átsüljön, ne száradjon ki, és finom, krémes legyen az állaga.