A GoodFood magazint lapozgatva bukkantam rá ennek az egyszerű, és igen gyorsan elkészíthető tésztának a receptjére. Elég ritkán készítek mostanában tésztát, és akkor is megpróbálok kicsit szakítani a hagyományos tésztákkal, mint pl. a krumplis tészta, káposztás tészta, vagy éppen túrós tészta. Nem mintha ezeket a tésztákat nem szeretném, mert igenis mindegyik nagy kedvenc nálunk, viszont szeretem a különlegességnek számító recepteket is kipróbálni. Egyik nagy kedvencem a kelkáposztás-baconös tészta, és lehet kicsit furcsán hangzik, de nagyon szeretem még a citromos-mascarponés spagettit is. (különböző tésztareceptek itt megtalálhatóak) Mivel ez a zöldborsós tészta rögtön a recept elolvasása után elnyerte a tetszésemet, így nem is várakoztattam tovább. A recepten éppen csak annyit változtattam, hogy kihagytam belőle a mentát, (én nem szeretem) és helyette inkább egy kevés őrölt borssal szórtam meg. Az elkészítése nem vesz igénybe fél óránál többet amennyiben boltban vásárolt tésztából készítjük el. Én saját magam gyúrtam hozzá a tésztát, de mivel van tésztagépem, így az sem okozott különösebb gondot, gyorsan elkészültem vele. Mindenkinek bátran merem ajánlani, nyugodtan próbálja ki, mert a zöldborsó és a mascarponétól selymesen-krémes tészta nagyon jól illik egymáshoz.
Hozzávalók 2 személy részére:
20 dkg tészta
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
10-15 dkg mascarpone
só
őrölt bors
2 ek a tészta főzővizéből
A forrásba lévő, enyhén sós vízbe először beletenni a fagyasztott zöldborsót, majd megvárni hogy újra felforrjon a víz.
Amikor újra forr, hozzáadni a tésztát és ízlés szerint puhára főzni. Ezután leszűrni, majd a zöldborsós-tésztát vissza önteni az edénybe. Végül rákanalazni a mascarponét, sózni, megszórni őrölt borssal, hozzáadni a 2 ek főzővizet, és alaposan összekeverni.
Az alaposan összekevert tésztát tányérokra szedni, és rögtön tálalni.
Príma recept, én is csináltam már hasonlót mentalevéllel.
VálaszTörlésErika köszi, az eredeti receptben is volt menta, de én valahogy nem szeretem, ezért maradt ki belőle.
TörlésÉn brokkolival helyettesíteném a borsót magamnak, de tényleg nagyon egyszerű és szuper recept. Én most a darált húsos tésztával szemezek az újságból...:)
VálaszTörlésLilla, szerintem brokkolival is éppen ilyen finom lesz. Nekem nagyon tetszik az újság összes receptje, és kedvem lenne mindet végigfőzni. Most a leveseket fogom kipróbálni.:)
TörlésÉn is kicserélném a borsót "epeileg" :) de Lilla megoldotta helyettem, mert a brokkolit tudom enni. Nem is olyan rossz ötlet. Köszönöm.
VálaszTörlésViki, de jó hogy Te is megtudod enni brokkolival. Nyugodtan próbáld ki, nagyon egyszerű és főleg finom.:)
TörlésMost láttam valamelyik újságban borsós-baconos tésztát, annyira jól nézett ki, nálad meg mascarpone-re lelek! Finom lehet!
VálaszTörlésKriszti, na az a tészta is kedvemre való lenne, de ez is nagyon finom volt. Imádom az ilyen tésztákat.:)
TörlésGyorsan valami finomat kategória valóban és finom is! Ma olyan üde tavaszi zöld színeket hoztál :)
VálaszTörlésVicuska, ez tényleg nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom. Egyik kedvenc színem a zöld, és már olyan jó lenne kint lenne a szabadba.:)
TörlésEz nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMónika, nagyon egyszerű, viszont valóban nagyon finom.:)
TörlésTészta mindenfelé:) Nekem mindenképp jöhet, ha mascarpones, akkor főleg! És házi tésztával... jaj de megenném!
VálaszTörlésEmi, én is egyre többször készítek tésztát, és az ízesítése végtelen. A mascarponétól nagyon finom, krémes volt.:)
TörlésMilyen nagyszerű tészta étel ez is.A kelkáposztás is nagyon tetszett nálad.Brokkolival is el tudnám én is képzelni, az nagy kedvenc mostanában nálunk.
VálaszTörlésNelli én el sem tudom dönteni melyik finomabb, mert a kelkáposztás is szuper volt. Brokkolival is megfogom csinálni, olyan kedvet kaptam, annyian emlegettétek.:)
TörlésEz nekem nagyon bejön! A férjem meg kifejezetten szereti az ilyen tésztás ételeket! :)
VálaszTörlésGabriella, milyen szerencsés vagy, ritka az a férfi aki szereti az ilyen tésztás ételeket.:)
TörlésUgy veszem észre hogy nekünk egyforma izlésünk van, mert ezt a tésztát is csináltam már, és a mascarpone nagyon finom különleges izet ad neki. A borsó meg szép szint ad hozzá, és ugy szintén disziti is. Comfort...komfort food-nak hivják itt az ilyen fajta ételeleket. Nyugtató, leforditva!
VálaszTörlésElisabeth, ugye milyen finom tészta!!! Köszi, hogy megírtad mit is jelent lefordítva. Amikor megettem, bizony meg is nyugodtam, mert nagyon jóllaktam vele. Régebben el nem tudtam volna képzelni, hogy én valaha ilyen finomságokat fogok főzni.
Törlés