
A túrógombóc nagy kedvenc nálunk, így aztán nyáron szívesen készítem el, eperrel a közepén. Nagyon finom a gyümölcs és a zsemlemorzsába forgatott túrógombóc íze együtt. Tálaláskor gazdagon meghintve vaníliás porcukorral, és tejföllel meglocsolva kínálom.
Hozzávalók:
50 dkg túró
50 dkg túró
15 dkg búzadara
3 tojás
só
zsemlemorzsa
margarin
eper
A túrót a búzadarával, a sóval és a tojások sárgájával jól összedolgozom, majd kb. 1 órát fóliával letakarva állni hagyom.
Ezután felverem a tojások fehérjét kémény habnak, és óvatosan a masszához keverem.
Vizes kézzel gombócokat formálok, melyeknek a közepébe egy-egy szem epret teszek.
Egy edénybe bőséges vizet forralok, majd belehelyezem a gombócokat, és gyöngyöző vízben szép lassan készre főzöm.
Ezután egy szűrővel kiemelem, alaposan lecsepegtetem, és zsemlemorzsába forgatom.
Ezután felverem a tojások fehérjét kémény habnak, és óvatosan a masszához keverem.
Vizes kézzel gombócokat formálok, melyeknek a közepébe egy-egy szem epret teszek.
Egy edénybe bőséges vizet forralok, majd belehelyezem a gombócokat, és gyöngyöző vízben szép lassan készre főzöm.
Ezután egy szűrővel kiemelem, alaposan lecsepegtetem, és zsemlemorzsába forgatom.
A zsemlemorzsát a margarinon állandó kevergetés mellett, szép barnára megpirítom, és a megfőtt lecsepegtetett gombócokat beleforgatom.
Tálaláskor vaníliás porcukorral, és tejföllel kínálom..
Tálaláskor vaníliás porcukorral, és tejföllel kínálom..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése