2009. február 24., kedd

Epres túrógombóc.




A túrógombóc nagy kedvenc nálunk, így aztán nyáron szívesen készítem el, eperrel a közepén. Nagyon finom a gyümölcs és a zsemlemorzsába forgatott túrógombóc íze együtt. Tálaláskor gazdagon meghintve vaníliás porcukorral, és tejföllel meglocsolva kínálom.


Hozzávalók:

50 dkg túró
15 dkg búzadara
3 tojás
zsemlemorzsa
margarin
eper


A túrót a búzadarával, a sóval és a tojások sárgájával jól összedolgozom, majd kb. 1 órát fóliával letakarva állni hagyom.

Ezután felverem a tojások fehérjét kémény habnak, és óvatosan a masszához keverem.

Vizes kézzel gombócokat formálok, melyeknek a közepébe egy-egy szem epret teszek.

Egy edénybe bőséges vizet forralok, majd belehelyezem a gombócokat, és gyöngyöző vízben szép lassan készre főzöm.

Ezután egy szűrővel kiemelem, alaposan lecsepegtetem, és zsemlemorzsába forgatom.

A zsemlemorzsát a margarinon állandó kevergetés mellett, szép barnára megpirítom, és a megfőtt lecsepegtetett gombócokat beleforgatom.

Tálaláskor vaníliás porcukorral, és tejföllel kínálom..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése