2009. február 25., szerda

Konyha fortélyok.

Rántott sajtot úgy süthetsz a kifolyás veszélye nélkül, ha duplán panírozod(liszt-tojás, liszt-tojás), majd zsemle morzsa, és 20 percre mélyhűtőbe teszed, majd forró olajban gyorsan sütöd ki.

A pirospaprika úgy őrzi meg a színét és az ízét, ha pár db babér levelet teszünk a tartójába.

A fejes saláta ropogósabb lesz, ha felhasználás előtt műanyag zacskóba csomagolva 10-percre hűtőbe tesszük.

Vaníliás cukrot te magad is készíthetsz! Egy csavaros tetejű üvegbe tegyél por cukrot és a közepébe szúrjál bele egy vanília rudat, majd csavard rá a tetejét, és hagyd így állni 1-2 hétig.
Sokkal erőteljesebb lesz az íze, mint a boltban vásároltnak.

Alufóliába csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóba.Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt vedd ki és szoba hőmérsékleten hagyd felengedni.

A diót ledarálva, bezacskózva, tedd a fagyasztóba.Használat előtt egy fél órával vedd ki, és hagyd, hogy magától szoba hőmérsékleten melegedjen fel.Utána rögtön használhatod.

Rántott sajtot úgy süthetsz a kifolyás veszélye nélkül, ha duplán panírozod(liszt-tojás, liszt-tojás), majd zsemle morzsa, és 20 percre mélyhűtőbe teszed, majd forró olajban gyorsan sütöd ki .

Ha sok sütemény megmaradt az ünnepekről, tegyük jól zárható dobozba és fagyasszuk le. Ha megkívánjuk, csak ki kell venni és szoba hőmérsékleten hagyni hogy szép lassan kiengedjen. Az íze még finomabb lesz, mert az ízek jobban összeérnek.

A rántott hús bundája nem szakadozik le ha a húst panírozás előtt szárazra töröljük, és bő forró olajban sütjük.

Jobban érvényesül a hagyma íze az ételben, ha nem apróra vágva, hanem reszelve tesszük bele.

Sokkal finomabb lesz a főtt krumpli, ha kevés tejet öntünk a főző vízbe.

Mindig sós vízbe tegyük fel a héjas krumplit, így nem fő szét .

Ha a linzertészta nyújtáskor ragad,tedd be 15 percre a mélyhűtőbe.

A főtt céklát könnyen lehet hámozni ha hideg vízbe mártjuk.

Gyorsabban megpuhul és ízletesebb lesz az alma ha a főző vizébe egy csipet sót teszünk.

A fekete bors erősebb, csípősebb mint a fehér bors.A fehér bors kevésbé csípős és enyhébben aromás ízű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése