2009. február 26., csütörtök

Csirkecomb tejfölös zöldséges szószban

Ez a recept kicsit komplikáltnak tűnik első olvasásra, de elkészítése nem olyan macerás mégsem. Én csirkecombból készítem, de szerintem csirkemellből is finom, mivel így nem lesz száraz a csirkemell. Az íze pedig kárpótol bennünket a kicsit hosszabb elkészítési idő miatt.

4 db csirkecomb
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek liszt
3 dl fehérbor
3 dl víz
3 dl tejföl
1 tk mustár
1/2 kg mexikói zöldség
ételízesítő
őrölt bors

A húst sózzuk, borsozzuk és olajon hirtelen fehéredésig elősütjük, majd félre tesszük.

A hagymát apróra vágjuk és a visszamaradt szaftba megfuttatjuk. Majd megszórjuk a liszttel, kicsit még pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a borral. Ízesítjük sóval és ételízesítővel, és addig kell főzni, amíg a hagyma megpuhul. Ekkor leszűrjük és a hagymát szűrőn át belepasszírozzuk a lébe. Majd beletesszük a húst, és szép lassan puhára főzzük.

Ha megpuhult kiszedjük a húst, és a mártásba belekeverjük a tejfölt , a mustárt és a puhára párolt mexikói zöldséget. Jól összekeverjük, majd a húst is beletesszük és még pár percig együtt főzzük.

A mexikói zöldséget előtte mikróba puhára párolom, és így keverem bele. Én Penne tésztával szoktam tálalni.

1 megjegyzés: