2009. február 19., csütörtök

Sütőben sült rántott hús


Ez egy nagyon egyszerű és gyors formája a rántott hús készítésnek. Diétás, mert nem bő olajban van sütve, így nem szívja magába. De főként azért szeretem így készíteni, mert nem lesz tele az olaj szagával a lakás, és nem igényel nagy odafigyelést sem. Ez a mennyiség elfér egy gáz tepsiben.

8 szelet disznó hús (pulyka, csirke)
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
10 dk sajt
olaj

A húst kiklopfolni, kicsit besózni és állni hagyni. Közben a sajtot belereszelni a prézlibe. A tojásokat felverni. A tepsibe sütőpapírt tenni, és majd erre helyezni a hússzeleteket.


A szokásos módon bepanírozni a húst, majd egymásmellé tenni őket a tepsibe. Mindkét oldalát ecsettel megkenni olajjal. Előmelegített sütőbe, közepes lángon, kb. 40-45 percig sütni. Amikor már szépen kezd pirosodni akkor átfordítana a másik felére. Majd készre sütni. Természetesen a sütési idő a hústól is függ. A vékonyabb szeletek előbb elkészülnek. Légkeveréses sütőben nem ajánlom a sütést, mert kiszárad a hús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése