2009. február 24., kedd

Húsgombóc leves



Nagyon szeretem ezt a levest, főleg tavasszal friss zöldségekből elkészíteni. Laktató, tele vitaminnal és könnyű a gyomornak. Akár diétás étrendbe is belelehet iktatni.


Hozzávalók:

30 dk darált hús
1-2 marék rizs
4 db húsleves kocka
2 db sárgarépa
1 db zöldség
zöldségzöld
zellerzöld
30 dkg borsó
2 l víz
só,
őrölt bors



A sárgarépát és a zöldséget pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A vízhez adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, a borsót, a zeller és zöldségzöldet, a leveskockát, ízlés szerint sót, és kezdjük el kisebb lángon főzni.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a rizst, majd dolgozzuk alaposan össze.

Ezután vizes kézzel formázzunk kisebb gombócokat, majd tegyük bele a levesbe, és addig főzzük tovább, még a gombócok készre főnek. (közben, ha szükséges ízesítsünk utána)

Ízlés szerint a főzés vége felé galuskát is szaggathatunk a levesbe, úgy laktatóbb, de anélkül is finom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése