2009. február 26., csütörtök

Sajtos sült krumpli


Nagyon szeretem a krumplit mindenféle változatban. Azért hogy ne legyen unalmas, törekedem arra, hogy minél változatosabban készítsem el. Lehet sült, püré, rakott, saláta, vagy éppen levesnek elkészítve. Köretnek kiadós, laktató és kevés munkával kitűnő bármilyen hús mellé. Ez egy új recept, most készítettem el először, de azt már tudom, hogy nem utoljára. Nekem nagyon ízlett, mindenkinek a figyelmébe ajánlom.

1 kg krumpli
20 dk reszelt sajt
2 db tojás
3 dl főzőtejszín
ételízesítő
őrölt bors
szerecsendió

Egy tepsit jól kikenni margarinnal, és rákarikázni egy sor krumplit. Sózni, megszórni ételízesítővel, borssal és szerecsendióval, és sajtot reszelni rá. Így rétegezni ameddig a krumpli el nem fogy. Az utolsó sor tetejére csak a fűszerezés kerüljön.
A tejszínt simára keverni a tojással, és a krumpli tetejére önteni, majd reszelt sajttal megszórni. Fóliával lefedni, és kb. 1 órát közepes hőmérsékletű sütőben puhára párolni. Végül a fóliát levéve szép pirosra sütni.

1 megjegyzés:

  1. Gizi néni,nem tudtam mit főzzek vacsorára a családomnak./nem szeretem a hideg vacsorát/.Internetes segitséget kértem,rátaláltam erre a receptre/sajtos sült krumpli/,mivel minden hozzávaló volt itthon,ezért elkészítettem.Köszönjük a finom vacsorát.

    VálaszTörlés