2009. február 26., csütörtök

Tojással gazdagított egyben sült fasírt




Szeretem a darált húsból készült ételeket, így a Stefánia vagdalt is a kedvenceim közé tartozik, de mivel a közepében megbújó tojások sárgája kissé száraz, így az mindig az én tányéromra kerül. Ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve, úgy gondoltam hogy a főtt tojást nem egészben teszem a húsmassza közepébe, hanem inkább egy nagyobb lyukú reszelőn a befűszerezett húshoz reszelem. Kóstoláskor pedig kiderült, hogy bizony jó ötlet volt belereszelni a tojást, mert nekünk nagyon ízlett.




Hozzávalók:

60 dk darált hús
4 db főtt tojás
1 db egész tojás (nagy)
1-2 db zsemle
1 tk ételízesítő
csipet majoránna
őrölt bors (ízlés szerint)
csipet szerecsendió (el is hagyható)
3-4 ek Vénusz étolaj




A zsemlét áztassuk be, majd alaposan nyomkodjuk ki.  Négy tojást főzzünk keményre.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majorannával és szerecsendióval, adjuk hozzá a kinyomkodott zselét, az egész tojást, majd alaposan gyúrjuk össze.

Ezután  egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a keményre főzött tojásokat, majd szintén gyúrjuk össze a masszát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, kanalazzuk bele az olajat, majd tegyük bele, és formázzuk meg a húsmasszát. Ezután csorgassunk rá egy kevés olajat, mielőtt betennénk a sütőbe. (a sütőpapír el is hagyható, de így nem könnyebb elmosni a tepsit)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én pl. krumplipürével és salátával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése