2009. február 25., szerda

Virslis hentestokány





A virsliről igencsak megoszlanak a vélemények, hogy együk vagy éppen ne együk. Én ugyan nem viszem túlzásba a virslifogyasztást, és akkor is a jó minőségűt választom. Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel pedig egy-egy rohanós napon igazán jó ötlet. Legalábbis mi nagyon szeretjük. Köretnek általában tésztát főzök ki, így történt ez most is.






Hozzávalók:

4 pár jó minőségű virsli
1 db vöröshagyma
1 tk ételízesítő
majoránna
kakukkfű
bazsalikom
őrölt bors
2 dl víz
2 dl tejföl
1 tk liszt
2 ek olaj
6-8 db csemegeuborka






A virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott virslit, keverjük alaposan össze, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd öntsük fel a vízzel, és pár perc alatt főzzük készre.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a készre főtt virslihez. Óvatosan keverjük össze, majd főzzük 1-2 percig. Ezután keverjük hozzá a felcsíkozott uborkát,és szintén főzzük 1-2 percig.

Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én penne tésztát főztem ki, de pl. rizzsel is finom.

Tálaláskor szedjük a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá a szaftos virslit, és úgy kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Gizike,ez nagyon finom lehet,és nem nehéz a gyomornak.Gratula

    VálaszTörlés
  2. már többször megcsináltam,örülök,hogy nemkell a húst megvenni hozzá,ez a változat gyorsabb,és olcsóbb:)

    VálaszTörlés