2011. június 20., hétfő

Marokkói csirkecomb cseresznyével egybesütve.





Azt nem tudom, hogy Marokkóban így készítik-e el a csirkecombot, viszont én a nevét a fűszerezéséhez használt fűszerkeverék után adtam. Még annak idején a Fűszerkuckóból ajándékba kapott fűszerek között volt "Marokkó csirke fűszerkeverék" is, melyet végre a hétvégén kipróbáltam. Sózáson kívül semmi más fűszert nem használtam, mert ez a keverék önmagában elég volt a csirkecombok ízesítéséhez. Nagyon finom, kissé fahajas beütéssel. Ebből adódóan gondoltam, cseresznyével együtt sütöm meg a húst. Nagyon szeretjük a sült hús, és a gyümölcs párosítását, és ebben az esetben is remekül illettek egymáshoz. Mivel a fűszerkeverékben is volt fahéj, így a cseresznyére is szórtam egy keveset. Tettem még pár darab szegfűszeget is mellé, majd megcsorgattam egy kevés mézzel. Lefedve puhára párolódott a hús is, és a cseresznye is, ezekben a finom fűszerekben. Végül szép pirosra, ropogósra sütöttem a húst, majd rizzsel tálaltam. Szerintem a rizs, kuszkusz, vagy esetleg még krumplipüré is illik hozzá. Így együtt, egy nagyon finom ebéd kerekedett belőle, melynek elkészítését bátran merem ajánlani mindenkinek.






 Hozzávalók:

4 db csirkecomb

Marokkói csirke fűszerkeverék.
10 dkg vaj
1 dl fehérbor
50 dkg cseresznye
1 mk fahéj
3-4 db szegfűszeg
1-2 ek méz





A csirkecombok mindkét felét besózni, majd megszórni a fűszerkeverékkel.(nem kell sajnálni!!!)

Egy tepsit jól kikenni vajjal, majd egymásmellé helyezni a bőrös felével felfelé a befűszerezett combokat.
Ezután olvasztott vajjal megkenni mindegyik bőrét.(én ecsettel kentem rá az olvasztott vajat)

A cseresznyét kimagozni, majd a combok köré tenni. Tetejét megszórni egy kevés őrölt fahéjjal, majd 1-2 evőkanál mézet csorgatni rá, és szegfűszeget is közé szórni.
Ezután aláönteni a pároláshoz szükséges bort, majd alufóliával lefedni.(1 dl bor elég alá, mert párolódás közben a cseresznye levet enged!!!!)

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 60 percig párolni. Ezután a fóliát levéve, szép pirosra sütni. (ezalatt az idő alatt a combok ropogósra sülnek, de nem kell félni a cseresznye nem ég meg)

Tálaláskor a combok mellé köretként rizst, és a cseresznyét kínálni.

10 megjegyzés:

  1. Kérek szépen egy adagot, csak egy kicsit. Nagyon jól néz ki, csorog a nyálam.

    VálaszTörlés
  2. Én is kérek szépen Gizus,nagyon finom lehet,imádom én is a sült husit gyümivel:-)

    VálaszTörlés
  3. Huh, ez nagyon jól néz ki, igazi inyenc kaja:) Nagyon guszta:) És a blogod is jó, szoktalak olvasni:)

    VálaszTörlés
  4. De merész vagy, de jól is hangzik, és jól is néz ki.Szyvesen megkóstólnám.

    VálaszTörlés
  5. Erika!
    Már küldöm is, igaz azóta már jóllaktál és nem csorog a nyálad utána.:))

    VálaszTörlés
  6. Ditta!
    Természetesen neked is küldöm!! Nagyon finom lett a hús ezzel a fűszerezéssel, és a cseresznye is remek volt hozzá.:)

    VálaszTörlés
  7. trollanyu!
    Nagyon köszönöm, és örülök hogy rendszeres olvasóm vagy.:)

    VálaszTörlés
  8. Kati!
    Érdemes kipróbálni, meglátod nem is kell hozzá nagy merészség.:)

    VálaszTörlés