Azt nem tudom, hogy Marokkóban így készítik-e el a csirkecombot, viszont én a nevét a fűszerezéséhez használt fűszerkeverék után adtam. Még annak idején a Fűszerkuckóból ajándékba kapott fűszerek között volt "Marokkó csirke fűszerkeverék" is, melyet végre a hétvégén kipróbáltam. Sózáson kívül semmi más fűszert nem használtam, mert ez a keverék önmagában elég volt a csirkecombok ízesítéséhez. Nagyon finom, kissé fahajas beütéssel. Ebből adódóan gondoltam, cseresznyével együtt sütöm meg a húst. Nagyon szeretjük a sült hús, és a gyümölcs párosítását, és ebben az esetben is remekül illettek egymáshoz. Mivel a fűszerkeverékben is volt fahéj, így a cseresznyére is szórtam egy keveset. Tettem még pár darab szegfűszeget is mellé, majd megcsorgattam egy kevés mézzel. Lefedve puhára párolódott a hús is, és a cseresznye is, ezekben a finom fűszerekben. Végül szép pirosra, ropogósra sütöttem a húst, majd rizzsel tálaltam. Szerintem a rizs, kuszkusz, vagy esetleg még krumplipüré is illik hozzá. Így együtt, egy nagyon finom ebéd kerekedett belőle, melynek elkészítését bátran merem ajánlani mindenkinek.
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
só
Marokkói csirke fűszerkeverék.
10 dkg vaj
1 dl fehérbor
50 dkg cseresznye
1 mk fahéj
3-4 db szegfűszeg
1-2 ek méz
4 db csirkecomb
só
Marokkói csirke fűszerkeverék.
10 dkg vaj
1 dl fehérbor
50 dkg cseresznye
1 mk fahéj
3-4 db szegfűszeg
1-2 ek méz
A csirkecombok mindkét felét besózni, majd megszórni a fűszerkeverékkel.(nem kell sajnálni!!!)
Egy tepsit jól kikenni vajjal, majd egymásmellé helyezni a bőrös felével felfelé a befűszerezett combokat.
Ezután olvasztott vajjal megkenni mindegyik bőrét.(én ecsettel kentem rá az olvasztott vajat)
A cseresznyét kimagozni, majd a combok köré tenni. Tetejét megszórni egy kevés őrölt fahéjjal, majd 1-2 evőkanál mézet csorgatni rá, és szegfűszeget is közé szórni.
Ezután aláönteni a pároláshoz szükséges bort, majd alufóliával lefedni.(1 dl bor elég alá, mert párolódás közben a cseresznye levet enged!!!!)
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 60 percig párolni. Ezután a fóliát levéve, szép pirosra sütni. (ezalatt az idő alatt a combok ropogósra sülnek, de nem kell félni a cseresznye nem ég meg)
Tálaláskor a combok mellé köretként rizst, és a cseresznyét kínálni.
Egy tepsit jól kikenni vajjal, majd egymásmellé helyezni a bőrös felével felfelé a befűszerezett combokat.
Ezután olvasztott vajjal megkenni mindegyik bőrét.(én ecsettel kentem rá az olvasztott vajat)
A cseresznyét kimagozni, majd a combok köré tenni. Tetejét megszórni egy kevés őrölt fahéjjal, majd 1-2 evőkanál mézet csorgatni rá, és szegfűszeget is közé szórni.
Ezután aláönteni a pároláshoz szükséges bort, majd alufóliával lefedni.(1 dl bor elég alá, mert párolódás közben a cseresznye levet enged!!!!)
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 60 percig párolni. Ezután a fóliát levéve, szép pirosra sütni. (ezalatt az idő alatt a combok ropogósra sülnek, de nem kell félni a cseresznye nem ég meg)
Tálaláskor a combok mellé köretként rizst, és a cseresznyét kínálni.
Kérek szépen egy adagot, csak egy kicsit. Nagyon jól néz ki, csorog a nyálam.
VálaszTörlésÉn is kérek szépen Gizus,nagyon finom lehet,imádom én is a sült husit gyümivel:-)
VálaszTörlésHuh, ez nagyon jól néz ki, igazi inyenc kaja:) Nagyon guszta:) És a blogod is jó, szoktalak olvasni:)
VálaszTörlésDe merész vagy, de jól is hangzik, és jól is néz ki.Szyvesen megkóstólnám.
VálaszTörlésHű remek
VálaszTörlésErika!
VálaszTörlésMár küldöm is, igaz azóta már jóllaktál és nem csorog a nyálad utána.:))
Ditta!
VálaszTörlésTermészetesen neked is küldöm!! Nagyon finom lett a hús ezzel a fűszerezéssel, és a cseresznye is remek volt hozzá.:)
trollanyu!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, és örülök hogy rendszeres olvasóm vagy.:)
Kati!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, meglátod nem is kell hozzá nagy merészség.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)