Meglátni és első látásra megszeretni ezt a tortareceptet egy pillanat műve volt. Hol is máshol láthattam volna, mint a kedvenc főzős csatornámon(TV-Paprika) a "szakács, ha szabadnapos" egyik adásában. Szeretem ezt a sorozatot, szívesen próbálgatom ki a recepteket, és mindig nagy sikerem van velük. Ezzel a tortával is így történt, nagy-nagy sikere volt. A tésztája egy egyszerű kakaós piskóta, melyet a töltelék igazi ünnepi tortává varázsolt. A habos csokoládékrém, és a málnadzsem ugyanis remekül illenek egymáshoz. Persze azért a málna helyett mindenki a saját ízlésének megfelelő gyümölcsöt választhat a dzsem készítéséhez. A siker mindenképpen garantált.
Piskóta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
3 db tojás
3 ek liszt
3 ek porcukor
2 ek kakaó
3 db tojás
3 ek liszt
3 ek porcukor
2 ek kakaó
Az egész tojásokat habosra keverni a cukorral, majd beleszitálni a lisztet, és a kakaót. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatni.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd egyenletesen beleönteni a masszát.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütni. A formában hagyni egy kicsit hűlni, majd kivéve rácsra tenni és teljesen kihűteni.
Ehhez a tortához, két piskótalapot kell sütni!!!!!!!! Tehát ezt a mennyiséget duplázni kell, és két tortaformában külön-külön kell megsütni.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd egyenletesen beleönteni a masszát.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütni. A formában hagyni egy kicsit hűlni, majd kivéve rácsra tenni és teljesen kihűteni.
Ehhez a tortához, két piskótalapot kell sütni!!!!!!!! Tehát ezt a mennyiséget duplázni kell, és két tortaformában külön-külön kell megsütni.
Krém hozzávalói:
2 dl habtejszín(v. Hulala a csokoládé felolvasztásához)
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
2 dl Hulala(v. habtejszín habnak felverve )
2 dl tejszínt forráspontig melegíteni, majd a tűzről levéve beletördelni a csokoládét. Addig kevergetni, míg a csokoládé teljesen felolvad. Ekkor hozzáadni a margarint, és teljesen simára keverni, majd hagyni teljesen kihűlni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a kihűlt csokoládéhoz keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a kihűlt csokoládéhoz keverni.
Málnadzsem:
25 dkg málna(lehet fagyasztott is)
2-3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl víz
1 ek étkezési keményítő + 0,5 dl víz
A málnát a vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral feltenni főni. Pár perc főzés után, belekeverni a vízzel simára kevert keményítőt. Kevergetve, addig főzni míg besűrűsödik. Ezután teljesen kihűteni. (ízesíthetjük még egy csipet őrölt fahéjjal, vagy reszelt citromhéjjal is)
Egy tálcára helyezni az egyik piskótalapot, majd rákanalazni a fele mennyiségű csokoládés krémet. A krém tetejére rákanalazni a málnadzsem felét, majd ráhelyezni a másik piskótalapot. Szintén rákanalazni a maradék csokoládés krémet, majd a tetejére kanalazni a maradék málnadzsemet. Végül csokoládédarával díszíteni.
Tálalás előtt 1-2 órát állni hagyni, majd ízlés szerint tejszínhabbal tálalni. (tejszínhab nélkül is nagyon finom, habkönnyű a torta)
Egy tálcára helyezni az egyik piskótalapot, majd rákanalazni a fele mennyiségű csokoládés krémet. A krém tetejére rákanalazni a málnadzsem felét, majd ráhelyezni a másik piskótalapot. Szintén rákanalazni a maradék csokoládés krémet, majd a tetejére kanalazni a maradék málnadzsemet. Végül csokoládédarával díszíteni.
Tálalás előtt 1-2 órát állni hagyni, majd ízlés szerint tejszínhabbal tálalni. (tejszínhab nélkül is nagyon finom, habkönnyű a torta)
Szia! Régóta keresek valami ilyesmi receptet! Annyi kérdésem lenne, hogy nekem 26-os tortaformám van, szerinted mit változtassak az adagon? A krémhez akkor 2dl főző- és 2 dl habtejszín kell?
VálaszTörlésBocsi az értetlenkedésért, ilyen szép dolgot kár lenne elrontani...
Ó, hát ez irtó guszta! :)
VálaszTörlésLáttam a műsort, és már akkor beleszerettem. Most meg van egy klassz receptem is hozzá :)
Tényleg nagyon jól néz ki,lehet akkor mégis ezt sütöm a hétvégi szülinapra!
VálaszTörlésNagyon-nagyon jól néz ki a nyálam csorog ahogy olvastam! Nem tudom mikor de megfogom sütni az biztos.
VálaszTörlésMálna és csokoládé, nyamm!
VálaszTörlésIstenien néz ki!
VálaszTörlésLizzan!
VálaszTörlésÖrülök hogy rákérdeztél a tejszínre, már átírtam a receptben, így már érthetőbb. Én voltam kicsit hanyag, bocsika érte.
Amennyiben ezzel a mennyiséggel sütöd meg a piskótát, akkor vékonyabb lesz. Viszont, ha 4 tojást, 4 ek lisztet és 4 ek porcukrot veszel, akkor kb. ilyen vastagságú lesz. A kakaó szerintem ennyi elég lesz hozzá.
Én Hulalát használtam, mint a csokoládé felolvasztásához, mint pedig a habhoz. Habtejszínnel is készítheted, de akkor a habhoz, habfixet is tegyél, mert különben összeesik.
Kérlek, ha megsütöd, írd meg hogy neked ízlett-e.
Ami!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Az eredeti receptben szép málnaszemekkel pakolta meg a tortát, de mivel nekem csak fagyasztott van, így gondoltam megfőzöm dzsemnek. Na így is isteni finom volt!!!!:)
Gizikém, ez itt megint egy pazar alkotás! Málna és csoki... Hmmmmmm........
VálaszTörlésVanocska!
VálaszTörlésKöszi, és biztosan nem fogod megbánni. A krém és a málna nagyon finom együtt, nem tudtunk neki ellenállni.:)
Boldog születésnapot az ünnepeltnek!!!(esetleg éppen te ünnepelsz????)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm, és szívesen küldök egy szeletkét.:) Egyszerű, ám annál finomabb, érdemes megsütni.
Anazar!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!:)
Szemirámisz!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Chef Viki!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Gondoltam is rád falatozás közben, ez tuti neked is ízlene. Isteni csokis, és isteni habos!!!:)
Nem fogod elhinni, de még mindig a lefagyasztott málnát használom. Van még két tejfölös vödörrel.:))
Gizusom,nagyon szép lett,mutatós nagyon,és nagyon finom is lehet!:-)
VálaszTörlésEgy jótékonysági játékra szeretnélek meginvitálni. A részletekért kattints ide: http://andikezimunkai.blogspot.com/2011/04/jatek.html
VálaszTörlésGizus ez csodálatos!
VálaszTörlésBár még van sütim, de ezt a finomságot most nagyon kivánoooom!!!! Csorog a nyálam, olyan guszta!
Nem,ÉN Bak vagyok,a barátomnak lesz holnap a születésnapja!Átadom a jókivánságot!:-)
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésKöszönöm, de hol van ez a te csodálatos tortáidtól!!! Viszont nagyon finom az biztos.:)
Mesi!
VálaszTörlésKöszi az invitálást, már benéztem hozzád. Sajnos olvastam róla a facebookon, hogy valami bonyodalom volt az egészből. Ahhoz már szólni sem tudok.:((
Juci!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Nagyon finom, érdemes egyszer kipróbálnod.Megyek hozzád süteményt enni, biztosan azok is nagyon finomak.:)
vanocska!
VálaszTörlésÉn KOS vagyok!!!:)) Jó ünneplést kívánok!!!
Akkor utolag is boldog születésnapot,nemrég ért véget a Kos jegy(családban van két kos,egy Kicsi és egy Nagy:-))...
VálaszTörlésHú Gizi, ez ám a finomság!El tudnám fehércsokis krémmel is képzelni.:-))
VálaszTörlésGyönyörű
VálaszTörlésnagyon finom lett a torta ,én eperdzsemet készitettem rá!
VálaszTörlésVanocska!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, csak egy nappal születtem később, mint a bolondok napja. De lehet csak elírták, mert sokszor elég dinka tudok lenni.:))
Örülök hogy ízlett a torta, és eperdzsemmel is isteni lehetett.
Andi!
VálaszTörlésKöszönöm!! Biztosan fehércsokival is fincsi, próbáld ki én meg majd lekoppintom tőled.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)