2011. április 9., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Fasírt muffin krumplipürével.



Mai hétvégi ajánlatom, fasírt krumplipürével, melyet ellehet készíteni a hagyományos módon, olajban sütve, vagy éppen leegyszerűsíteni és kicsit egészségesebbé tenni. Tehát ez a recept, fasírt kicsit másképpen, mint az összetevők, mint pedig a sütés tekintetében. Az ízesítését kicsit megpróbáltam feldobni egy-két új hozzávalóval, melyektől nagyon finom lett. Muffin formába sütöttem meg, így nem szívta magába az olajat, sőt még a lakás sem telt meg a fűszeres hús illatával, melyet még órák múlva is nehéz száműzni. A sütés befejezése előtt pedig az előzőleg elkészített krumplipüréből kis halmokat nyomtam a fasírtok tetejére és így sütöttem készre. Ezáltal nem csak mutatós, de nagyon finom is volt így együtt. Persze azért külön is tálaltam mellé a püréből, hogy azért jól is lakjunk. Mindenkinek bátran merem ajánlani a fasírt sütésének ezt a formáját, mert így nem csak időt spórol meg a sütéssel, de szerintem sokkal finomabb és egészségesebb is.







60 dk darált sertéshús
1 db vöröshagyma(kisebb)
2-3 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
2 db zsemle
2 db tojás

őrölt bors
szerecsendió
2-3 tk worchester szósz
vaj a forma kenéséhez

Máz hozzávalói:

1 tk barna cukor
pici mustár
pici chilipor
pici víz


Először a zsemléket langyos vízbe beáztatni, majd ha már teljesen megszívták magukat, jól kinyomni és félretenni.

Egy tálba beletenni a darált húst, majd hozzáadni az apróra vágott petrezselyemzöldet és a vöröshagymát, a jól kinyomott zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a worchester szószt, az egész tojásokat és belenyomni a fokhagymát. Végül jó laposan összegyúrni.
A muffin formát kikenni vajjal, majd megtölteni a darált húsos masszával.(én szilikonos formába sütöttem, de azt is kikentem vajjal)

A mázhoz az ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól kikeverni, majd bekenni vele a fasírtok tetejét.

Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütni.





krumplipüré:

krumpli
tojássárgája
vaj
tejszín

szerecsendió

A krumplit összekockázni, majd enyhén sós vízbe puhára főzni. Ezután leszűrni, majd hozzáadni a tojássárgáját, az ízlés szerinti mennyiségű sót, szerecsendiót, a vajat és a tejszínt, majd robotgéppel jó habosra keverni.

A pirosra sült fasírt tetejére nyomni, majd a sütőbe visszahelyezni és párperc alatt szép pirosra sütni.

Tálaláskor kínálatunk hozzá még krumplipürét, csemegeuborkát, vagy salátát.

12 megjegyzés:

  1. Gizus,szédületes vagy:-),micsoda ötleteid vannak,nagyon finom lehet így!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet, guszta és valóban könnyebb az elkészítése.

    VálaszTörlés
  3. Koszonom kedves Gizike!nagyon jo otletnek talalom es sokkal finomabb meg mutatosabb is...foleg arra gondolok ha jonnek a gyermekeim milyen ujdonsag lehet egy fincsi celkaleves melle.
    szeretettle udv es puszi: Agota

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes! Tetszik nagyon!

    VálaszTörlés
  5. Ditta!
    :)))Szédületes vagy lehet kicsit szédült is vagyok!!! Na, de a tréfát félretéve, isteni finom így együtt.

    VálaszTörlés
  6. Éva!
    Nem szívja magát tele olajjal, én már régen a sütőbe sütöm a fasírtot. Viszont ez a muffinos változat most jött, de nem bántam meg, sőt csakis ajánlani tudom. A fűszerezése is nagyon finom lett így.:)

    VálaszTörlés
  7. Ágota!
    Nagyon köszönöm, hogy benéztél hozzám!!!!
    Bátran merem ajánlani, mert nem csak mutatós, de nagyon finom is. A gyermekeid biztosan örülni fognak, ha elkészíted nekik. Maradt párdarab és hidegen is nagyon finom volt.
    Üdvözöllek, és szeretettel várlak máskor is!!!

    VálaszTörlés
  8. Nelli!
    Köszönöm, és bátran merem ajánlani.:)

    VálaszTörlés
  9. Micsoa fantasztikus ötlet, igazán mutatós, remek vendégváró

    VálaszTörlés
  10. Bianka!
    Köszi, vendégvárónak is kitűnő, hidegen is nagyon finom, így előre elkészíthető.:)

    VálaszTörlés