Húsvétkor a hagyományos főtt sonka, a tojás, és franciasaláta mellé szívesen készítek még sonkatekercset különböző töltelékkel. Igaz a hidegtálakhoz mindig készen veszem a szeletelt sonkát, mint pl most is szép vékonyra szeletelt főtt sonkára esett a választásom. Persze mindenki a saját ízlésének megfelelő sonkát választhat ehhez a töltelékhez. Én most mascarponés-tormás krémmel töltöttem meg a főtt sonkaszeleteket, és tormás-habot készítettem hozzá. Na meg persze tálaláskor még retket és uborkát kínáltam mellé . A mascarponés-tormás krém, nagyon finom krémes lett és a tormás-hab remekül illet hozzá. Persze ezt a habot a főtt sonka és tojás mellé is eltudom képzelni. A tekercsek végét, füstölt sajttal zártam le, és ettől csak még ízletesebb lett. Mindenkinek bátran merem ajánlani ezt a krémet, és a habot is az ünnepi hidegtál elkészítéséhez.
Hozzávalók:
szeletelt főtt sonka
mascarpone
csemege torma
majonéz
só
őrölt fehér bors
cukor(v. édesítőszer)
füstölt sajt
A mascarponét habosra keverni a majonézzel és a tormával, majd ízlés szerint sózni, borsozni és cukorral ízesíteni.
A sonkaszeletek egyik felére rákanalazni a jól kikevert krémet, majd óvatosan feltekerni. Mindkét végét reszelt füstölt sajttal lezárni.
1-2 órára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A sonkaszeletek egyik felére rákanalazni a jól kikevert krémet, majd óvatosan feltekerni. Mindkét végét reszelt füstölt sajttal lezárni.
1-2 órára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tormás-hab:
Hulala (v. habtejszín)
csemege torma
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan összekeverni az ízlés szerinti csemege tormával.
Ha szükséges még pici cukorral, vagy édesítőszerrel ízesíteni.
Tejszínnel is készíthető, de mivel mi édesen szeretjük, így én a Hulalát vertem fel kemény habbá.
Tálaláskor a töltött sonkatekercseket mellé a tormás-habot, friss retket, és uborkát kínálni.
Ha szükséges még pici cukorral, vagy édesítőszerrel ízesíteni.
Tejszínnel is készíthető, de mivel mi édesen szeretjük, így én a Hulalát vertem fel kemény habbá.
Tálaláskor a töltött sonkatekercseket mellé a tormás-habot, friss retket, és uborkát kínálni.
Ez nálunk is kedvelt étel húsvétkor,mi krémsajttal töltjük.Guszta.
VálaszTörlésGuszta lett, nagyon :)
VálaszTörlésIgy még nem töltöttem ,de tetszik.Bár nem tudok oylan ételt mondani ami nem tetszik amit felteszel a blogra:-)Mostmár azért összeállt lassan a húsvéti menüm!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki guszta! Jó annak aki tud választani, én ahány oldalt látok mindegyiket úgy érzem hogy jó lenne húsvétra.Majd eldöntöm....
VálaszTörlésNagyon gusztam finom lehet
VálaszTörlésMilyen étel jó ötlet! Nézd nagyon szép, és biztonságos is nagyon finom!:*
VálaszTörlésGizus mi is nagyon szeretjük,nagyon guszta lett!
VálaszTörlésMajd nézzél be hozzám kérlek,van egy meglepim:-)
Gizi!Nézz majd be légyszíves hozzám!Játékra szeretnélek hívni!:-)
VálaszTörlésBelly!
VálaszTörlésKöszi, én is csináltam már krémsajttal is, de most sajnos elfelejtettem venni, így mascarponés lett, de így is nagyon finom.:)
Vanocska!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, már ezért is megéri megosztani a receptjeimet. Látom az ízlésünk megegyezik. Ajánlanám ezt a tölteléket, mert isteni finom krémes. Na meg a tormás habot, mert azt meg nem lehet abbahagyni.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm! Én pont úgy vagyok mint te, ahány receptet megnézek, mind szeretném megcsinálni, na de ki tudná mindet végig enni, így muszáj lesz választani.:)
Maya!
VálaszTörlésFiecare dintre foarte fin!
Eu pot recomanda doar.:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nálunk kapósak az ilyenfajta ételek.:)
Megyek és bekukkantok hozzád.
Mónika!
VálaszTörlésMindkettő nagyon finom, érdemes kipróbálni.:)
Nelli!
VálaszTörlésKöszi, megyek és benézek hozzád.:)