Ezt a receptet a nemrégiben vásárolt "Egytálételek" című szakácskönyvből választottam ki, és készítettem el. Az eredeti recepten igaz változtatnom kellett, mivel az bárányhúsból készült. Mivel nekem nem volt bárányhús itthon, sőt szerintem még a hentesnél sem létezik ilyen, így én sertés hússzeletekből készítettem el. A többi hozzávalón, és az elkészítés módján viszont semmit nem változtattam. Már a sütés közben, isteni illatok terjengtek a konyhába, így kétségem sem volt, hogy jó választás ez a recept. A végeredmény pedig, mindezt be is igazolta, mert egy nagyon finom, szaftos, ízletes ebédet tudtam feltálalni. Ezek után, azt már csak elképzelni tudom, hogy bárányhússal milyen finom is lehetett volna. Mindenkinek bátran merem ajánlani, sőt aki teheti bárányhússal is elkészítheti, biztosan nem fog csalódni. Tálaláskor én tejfölös uborkasalátát kínáltam mellé, de mindenki a saját ízlésének megfelelő salátával tálalhatja.
szeletelt tarja
1 kg krumpli
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
só
őrölt bors
kakukkfű
babérlevél
2 dl zöldség alaplé
Floriol olaj
vaj
1 kg krumpli
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
só
őrölt bors
kakukkfű
babérlevél
2 dl zöldség alaplé
Floriol olaj
vaj
A hússzeleteket enyhén besózni, és egy kicsit állni hagyni. Ezután egy serpenyőbe kevés olajat hevíteni, majd hirtelen átsütni benne a hússzeletek mindkét oldalát. Ezután tányérra szedni és félretenni.
A krumplit, a sárgarépát és a hagymákat megpucolni és vékonyan felszeletelni.
Egy tepsit alaposan kikenni vajjal, majd a krumplinak több mint a felét elteríteni benne. Enyhén sózni és borsozni, majd egymásmellé ráhelyezni az elősütött hússzeleteket.
A hússzeletek tetején elosztani a felszeletelt hagymát, és a felkarikázott sárgarépát, majd újból sózni, borsozni, megszórni ízlés szerint kakukkfűvel és rátenni 2-3 babérlevelet.
Tetejét befedni a maradék szeletelt krumplival.
A serpenyőbe visszamaradt szaftra ráönteni a zöldség alaplevet, jól összekeverni, majd óvatosan a tepsibe önteni.
Végül a krumpli tetejét olvasztott vajjal megkenni, ízlés szerint újrafűszerezni, majd alufóliával lefedni.
Előmelegített sütőbe bő egy órán át párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálni hozzá. Én tejfölös uborkasalátával tálaltam.
Milyen guszta! Ebből most kérek szépen!:)
VálaszTörlésFincsi lehet, egyszerű és nagyszerű fogás.
VálaszTörlésNagyon guszta :)
VálaszTörlésÉtvágy gerjesztően néz ki!:)
VálaszTörlésFantasztikus lehet,nekem jobban is esne sertésből,nagyon guszta!:-)
VálaszTörlésKüldök cserébe bonbont:-))) annyira jó!
VálaszTörlésAmi!
VálaszTörlésKöszi, már küldöm is!!!:)
Kati!
VálaszTörlésValóban egyszerű, és nagyon finom. Bárányhússal is szívesen megkóstolnám, mert a recept szerint azzal az igazi.:)
Zsiri!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Maryenne!
VálaszTörlésKöszönöm, és csak ajánlani tudom neked is.:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Nagyon finom szaftos, és az íze.....:)Igazi gyors kaja, mert a sütő dolgozik helyettünk.
Gesztenye!
VálaszTörlésOké, én benne vagyok a cserébe!!! Igaz isteni finom volt, de azért a te bonbonoddal szívesen elcserélem.:)
Gizus!Megint de finomat hoztál nekünk!A kakukkfű jó ízt a tarjának.
VálaszTörlésEz isteni lehetett! Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket.
VálaszTörlésIgen, nagyszerű, isteni lehet
VálaszTörlésIgazán nekemvaló étel!:)
VálaszTörlésNelli!
VálaszTörlésValóban nagyon finom volt. Én is szeretem a kakukkfüvet, szinte mindenbe teszek. Jó szaftos lett az egész, biztosan máskor is megcsinálom.:)
Szemirámisz!
VálaszTörlésNyugodtan próbáld ki, isteni finom.:)
Bianka!
VálaszTörlésNeked is csak ajánlani tudom, nagyon finom.:)
Andi-Kata!
VálaszTörlésNem fogod megbánni, ha kipróbálod!!!:)
Nagyon finom.Szokás szerint amikor lövésem sincs mit főzzek jövök nézelődni.Ma elkészítettem,hát azt hiszem nem utoljára.Friss salátát adtam mellé,a családom nagyon értékelte.
VálaszTörlésNyanyus!
VálaszTörlésNagyon köszönöm hogy megírtad, és örülök hogy a családodnak is ízlett. Salátával is isteni lehetett, na most nyeltem egy jó nagyot. Én is sűrűn fogom készíteni, mert nálunk is nagy sikere volt. További jó nézelődés kívánok!!!:)
Szeretem, hogy Nálad mindig van valami plusz a szokásos ételekben! Most például a "hús szaftos olaj+ zöldség alaplé" kombinációt tanultam!. Köszönöm! :) (Én korábban sütőzacskós zöldségekre olajat és bort öntöttem, hirtelen az jutott eszembe....)
VálaszTörlés