2011. április 28., csütörtök

Húsosegytál sütőben sütve.



Ezt a receptet a nemrégiben vásárolt "Egytálételek" című szakácskönyvből választottam ki, és készítettem el. Az eredeti recepten igaz változtatnom kellett, mivel az bárányhúsból készült. Mivel nekem nem volt bárányhús itthon, sőt szerintem még a hentesnél sem létezik ilyen, így én sertés hússzeletekből készítettem el. A többi hozzávalón, és az elkészítés módján viszont semmit nem változtattam. Már a sütés közben, isteni illatok terjengtek a konyhába, így kétségem sem volt, hogy jó választás ez a recept. A végeredmény pedig, mindezt be is igazolta, mert egy nagyon finom, szaftos, ízletes ebédet tudtam feltálalni. Ezek után, azt már csak elképzelni tudom, hogy bárányhússal milyen finom is lehetett volna. Mindenkinek bátran merem ajánlani, sőt aki teheti bárányhússal is elkészítheti, biztosan nem fog csalódni. Tálaláskor én tejfölös uborkasalátát kínáltam mellé, de mindenki a saját ízlésének megfelelő salátával tálalhatja.





szeletelt tarja
1 kg krumpli
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa

őrölt bors
kakukkfű
babérlevél
2 dl zöldség alaplé
Floriol olaj
vaj





A hússzeleteket enyhén besózni, és egy kicsit állni hagyni. Ezután egy serpenyőbe kevés olajat hevíteni, majd hirtelen átsütni benne a hússzeletek mindkét oldalát. Ezután tányérra szedni és félretenni.

A krumplit, a sárgarépát és a hagymákat megpucolni és vékonyan felszeletelni.

Egy tepsit alaposan kikenni vajjal, majd a krumplinak több mint a felét elteríteni benne. Enyhén sózni és borsozni, majd egymásmellé ráhelyezni az elősütött hússzeleteket.
A hússzeletek tetején elosztani a felszeletelt hagymát, és a felkarikázott sárgarépát, majd újból sózni, borsozni, megszórni ízlés szerint kakukkfűvel és rátenni 2-3 babérlevelet.
Tetejét befedni a maradék szeletelt krumplival.

A serpenyőbe visszamaradt szaftra ráönteni a zöldség alaplevet, jól összekeverni, majd óvatosan a tepsibe önteni.
Végül a krumpli tetejét olvasztott vajjal megkenni, ízlés szerint újrafűszerezni, majd alufóliával lefedni.

Előmelegített sütőbe bő egy órán át párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni.

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálni hozzá. Én tejfölös uborkasalátával tálaltam.

23 megjegyzés:

  1. Milyen guszta! Ebből most kérek szépen!:)

    VálaszTörlés
  2. Fincsi lehet, egyszerű és nagyszerű fogás.

    VálaszTörlés
  3. Étvágy gerjesztően néz ki!:)

    VálaszTörlés
  4. Fantasztikus lehet,nekem jobban is esne sertésből,nagyon guszta!:-)

    VálaszTörlés
  5. Küldök cserébe bonbont:-))) annyira jó!

    VálaszTörlés
  6. Ami!
    Köszi, már küldöm is!!!:)

    VálaszTörlés
  7. Kati!
    Valóban egyszerű, és nagyon finom. Bárányhússal is szívesen megkóstolnám, mert a recept szerint azzal az igazi.:)

    VálaszTörlés
  8. Maryenne!
    Köszönöm, és csak ajánlani tudom neked is.:)

    VálaszTörlés
  9. Ditta!
    Köszönöm!!! Nagyon finom szaftos, és az íze.....:)Igazi gyors kaja, mert a sütő dolgozik helyettünk.

    VálaszTörlés
  10. Gesztenye!
    Oké, én benne vagyok a cserébe!!! Igaz isteni finom volt, de azért a te bonbonoddal szívesen elcserélem.:)

    VálaszTörlés
  11. Gizus!Megint de finomat hoztál nekünk!A kakukkfű jó ízt a tarjának.

    VálaszTörlés
  12. Ez isteni lehetett! Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket.

    VálaszTörlés
  13. Igen, nagyszerű, isteni lehet

    VálaszTörlés
  14. Nelli!
    Valóban nagyon finom volt. Én is szeretem a kakukkfüvet, szinte mindenbe teszek. Jó szaftos lett az egész, biztosan máskor is megcsinálom.:)

    VálaszTörlés
  15. Szemirámisz!
    Nyugodtan próbáld ki, isteni finom.:)

    VálaszTörlés
  16. Bianka!
    Neked is csak ajánlani tudom, nagyon finom.:)

    VálaszTörlés
  17. Andi-Kata!
    Nem fogod megbánni, ha kipróbálod!!!:)

    VálaszTörlés
  18. Nagyon finom.Szokás szerint amikor lövésem sincs mit főzzek jövök nézelődni.Ma elkészítettem,hát azt hiszem nem utoljára.Friss salátát adtam mellé,a családom nagyon értékelte.

    VálaszTörlés
  19. Nyanyus!
    Nagyon köszönöm hogy megírtad, és örülök hogy a családodnak is ízlett. Salátával is isteni lehetett, na most nyeltem egy jó nagyot. Én is sűrűn fogom készíteni, mert nálunk is nagy sikere volt. További jó nézelődés kívánok!!!:)

    VálaszTörlés
  20. Szeretem, hogy Nálad mindig van valami plusz a szokásos ételekben! Most például a "hús szaftos olaj+ zöldség alaplé" kombinációt tanultam!. Köszönöm! :) (Én korábban sütőzacskós zöldségekre olajat és bort öntöttem, hirtelen az jutott eszembe....)

    VálaszTörlés