Úgy rohannak a napok, hogy szinte most tettem közzé a hétvégi receptet, és ripsz-ropsz, már itt a következő hétvége. Végre csodálatos tavaszi idő van, ragyogóan süt a nap, és bizony ilyenkor legjobb kint tartózkodni a friss levegőn, nem pedig a tűzhely mellett állni órákat. A mai recept is a gyorsaság jegyében készült, mivel szívesebben töltöm én is kint a szabadban az időmet. Hasonlóképpen készítettem el, nem is olyan régen a kacsamellet zöldségágyon, amely akkor igen nagy sikert aratott nálunk. Most karajszeletekkel készült, és a zöldséges rész is kicsit átváltozott. A végeredmény viszont így is nagyon finom lett!!! Én külön köretet nem készítettem hozzá, mert szerintem így is igen laktató volt. Jól illik viszont hozzá a krumplipüré, vagy éppen a párolt rizs. Mindenkinek bátran merem ajánlani, akár-e szerint a recept szerint készíti el, akár esetleg egy saját ízlésre átformált változatban.
6 szelet karaj
2 db fehér hagyma(v. vöröshagyma)
2 db kaliforniai paprika
4 db paradicsom
1 cs bacon
olívabogyó
2 ek kukoricaliszt
1,5 dl fehérbor
só
őrölt feketebors
kakukkfű
majoranna
A karajszeleteket kiklopfolni, majd besózni és kicsit félretenni.
A paprikát és a hagymát vékonyan felszeletelni, paradicsomot cikkekre, a bacont pedig kisebb kockákra felvágni.
Egy serpenyőbe beletenni a felkockázott bacont, majd szép pirosra sütni. Ezután kiszedni a zsírból és félretenni.
A fennmaradó zsiradékba belehelyezni a karajszeleteket, és párperc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd kiszedni és szintén félretenni.
Ezután a zsírhoz adni a fehér hagymát, és elkezdeni párolni. Ha már kicsit összeesett, mehet hozzá a felszeletelt paprika. Jól összeforgatni és ízlés szerint fűszerezni. Aláönteni a bort, és tovább párolni. Párperc után beletenni a cikkekre vágott paradicsomot, majd óvatosan összeforgatni és levenni a tűzről.
Egy tepsibe beleönteni a félig megpárolódott zöldségeket, majd a tetejére szórni a kisütött bacont, és végül ráhelyezni a szép pirosra sült hússzeleteket.
A tepsit lefedni, majd közepes hőmérsékletű sütőbe helyezni. Kb. 30 percig így párolni tovább.
Ezután kivenni a sütőből, majd leszedni a tetejéről a hússzeleteket. Megszórni a zöldségeket a kukoricaliszttel, majd óvatosan összekeverni. Végül visszatenni rá a hússzeleteket, köré szórni az olívabogyót, majd visszahelyezni a sütőbe kb. 10 percre.(ekkor már nem kell lefedni!!!) Ezalatt az idő alatt a szaftja szépen besűrűsödik.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé krumplipürét, párolt rizst. Én nem készítettem mellé más köretet, mert így is nagyon laktató és főként finom volt.
A paprikát és a hagymát vékonyan felszeletelni, paradicsomot cikkekre, a bacont pedig kisebb kockákra felvágni.
Egy serpenyőbe beletenni a felkockázott bacont, majd szép pirosra sütni. Ezután kiszedni a zsírból és félretenni.
A fennmaradó zsiradékba belehelyezni a karajszeleteket, és párperc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd kiszedni és szintén félretenni.
Ezután a zsírhoz adni a fehér hagymát, és elkezdeni párolni. Ha már kicsit összeesett, mehet hozzá a felszeletelt paprika. Jól összeforgatni és ízlés szerint fűszerezni. Aláönteni a bort, és tovább párolni. Párperc után beletenni a cikkekre vágott paradicsomot, majd óvatosan összeforgatni és levenni a tűzről.
Egy tepsibe beleönteni a félig megpárolódott zöldségeket, majd a tetejére szórni a kisütött bacont, és végül ráhelyezni a szép pirosra sült hússzeleteket.
A tepsit lefedni, majd közepes hőmérsékletű sütőbe helyezni. Kb. 30 percig így párolni tovább.
Ezután kivenni a sütőből, majd leszedni a tetejéről a hússzeleteket. Megszórni a zöldségeket a kukoricaliszttel, majd óvatosan összekeverni. Végül visszatenni rá a hússzeleteket, köré szórni az olívabogyót, majd visszahelyezni a sütőbe kb. 10 percre.(ekkor már nem kell lefedni!!!) Ezalatt az idő alatt a szaftja szépen besűrűsödik.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé krumplipürét, párolt rizst. Én nem készítettem mellé más köretet, mert így is nagyon laktató és főként finom volt.
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésHát bizony nekünk is inkább zöldség ágyon kellene enni,semmint krumplival. Szép!
VálaszTörlésNagyon kívánatos, és ráadásul nálunk a lányom a burgonyát nem eszi köretnek , éppen neki való. Ha meglesz az új konyhám, elkészítem.
VálaszTörlésHúúú, de jóóó:-))
VálaszTörlésÉs egészséges!
Jók ezek a zöldséges köretek.Finom lehet!:-)
VálaszTörlésEzt nevezem finom ebédnek :)
VálaszTörlésIgazi remek hétvégi finomság
VálaszTörlésGizus,nagyon guszta lett elfogadnám szívesen!:-)
VálaszTörlésAz én ebédem is finom volt, de lehet hogy elcseréltem volna a tiéddel!/ Fasírt volt zöldséges rizzsel nálunk/
VálaszTörlésSzemirámisz!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Mónika!
VálaszTörlésKöszi, és hidd el így is nagyon laktató volt.:)
Arany!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Timikének biztosan ízleni fog. Kívánom hogy minél előbb birtokba vehessed az új konyhádat!!!:)
Gesztenye!
VálaszTörlésKöszi, és még ráadásul nagyon finom!!!:)
Nelli!
VálaszTörlésNálunk egyre kedveltebbek ezek a köretek, és valóban finom volt.:)
Ami!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszi, és bátran merem ajánlani.:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszi, már küldöm is.:)
Éva!
VálaszTörlésÉn is szívesen belementem volna a cserébe, mert te is nagyon finomat főztél!!!:)