Jó ideje szemezgetek ezzel a recepttel, és alig vártam hogy elkezdődjön az eperszezon. Sikerült is szép piros, érett epret vásárolni, így a mai desszert nem volt kétséges a számomra. Elkészítettem a hagyományos változatot is, és így kétféle tiramisu volt a desszert. Ez az epres változat is nagyon finom, így most nehéz volt a döntés melyiket is szeressem jobban. Bevallom, mindegyikből bevágtam egy jókora adagot. Igaz nagy lelkiismeret furdalás mellett.
Hozzávalók:
50 dkg eper
50 dkg eper
1 citrom leve
1 dl víz
2 cs vaníliás cukor
1 cs babapiskóta
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejföl
3-4 ek cukor
A vizet a citromlével és a vaníliás cukorral felforralni, majd lehűteni hogy csak éppen langyos legyen.
Az epret jól megmosni, lecsepegtetni, és ízlés szerinti darabokra felvágni.
A mascarponét a tejföllel és a cukorral jó habosra keverni, majd hozzáadni az epret és így is jól kikeverni.
Egy jénaiba egymásmellé helyezni az egyesével a citromos-cukros szirupba mártogatott babapiskótát. Tetejére kanalazni a fele mennyiségű epres krémet, majd erre megint egy sor szirupba mártott piskótát helyezni. Tetejét befedni a maradék krémmel, és félbevágott eper szemekkel díszíteni.
Tálalás előtt pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezt én is nagyon szeressem :)
VálaszTörlésLáttam már te is készítettél!!Legközelebb más gyümölccsel is kipróbálom majd.
VálaszTörlésMindkétféle jöhet:)))
VálaszTörlésTényleg, sokféle gyümölccsel működik!!!
Trinity!
VálaszTörlésNyissad ki az ablakot, légipostán küldöm!!!