2009. május 17., vasárnap

Epres tiramisu



Jó ideje szemezgetek ezzel a recepttel, és alig vártam hogy elkezdődjön az eperszezon. Sikerült is szép piros, érett epret vásárolni, így a mai desszert nem volt kétséges a számomra. Elkészítettem a hagyományos változatot is, és így kétféle tiramisu volt a desszert. Ez az epres változat is nagyon finom, így most nehéz volt a döntés melyiket is szeressem jobban. Bevallom, mindegyikből bevágtam egy jókora adagot. Igaz nagy lelkiismeret furdalás mellett.


Hozzávalók:

50 dkg eper
1 citrom leve
1 dl víz
2 cs vaníliás cukor
1 cs babapiskóta
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejföl
3-4 ek cukor


A vizet a citromlével és a vaníliás cukorral felforralni, majd lehűteni hogy csak éppen langyos legyen.
Az epret jól megmosni, lecsepegtetni, és ízlés szerinti darabokra felvágni.
A mascarponét a tejföllel és a cukorral jó habosra keverni, majd hozzáadni az epret és így is jól kikeverni.
Egy jénaiba egymásmellé helyezni az egyesével a citromos-cukros szirupba mártogatott babapiskótát. Tetejére kanalazni a fele mennyiségű epres krémet, majd erre megint egy sor szirupba mártott piskótát helyezni. Tetejét befedni a maradék krémmel, és félbevágott eper szemekkel díszíteni.

Tálalás előtt pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.

4 megjegyzés:

  1. Ezt én is nagyon szeressem :)

    VálaszTörlés
  2. Láttam már te is készítettél!!Legközelebb más gyümölccsel is kipróbálom majd.

    VálaszTörlés
  3. Mindkétféle jöhet:)))
    Tényleg, sokféle gyümölccsel működik!!!

    VálaszTörlés
  4. Trinity!

    Nyissad ki az ablakot, légipostán küldöm!!!

    VálaszTörlés