Bevásárláskor mindig megállok a hűtőpultnál és nézegetem a szépen sorakozó pecsenyekacsákat. Jó, jó tudom hogy az igazi kacsasült egy szép, megtermett házi kacsából lenne, de annak az ára szinte megfizethetetlen, na meg én inkább a húsát szeretem, nem pedig a zsírját. Így aztán úgy gondoltam maradok e-mellett a kacsa mellett, és már pakoltam is a kosaramba. Lehet hogy a házi tömésű kacsa finomabb, de én ezzel is nagyon elégedett voltam. Éppen annyira volt zsíros hogy szépen megsüljön. Semmi mással nem fűszereztem a kacsát csakis sóval. (ezt még az anyukámtól tanultam,) Azért egy kevés fűszert szórtam a kacsa köré, párolás előtt, de ez el is hagyható. Az előpárolástól a húsa finom omlós, majd a sütéstől a bőre szép piros, ropogós lett. Párolt káposztával, és krumpli pürével tálaltam, de ízlés szerint más körettel is kínálhatjuk.
Hozzávalók:
1 db pecsenye kacsa
só
1,5-2 dl víz
A kacsáról a túl zsíros részeket lefejtettem, és apró darabokra vágva tettem mellé a tepsibe. Kívül, belül jó alaposan besóztam, majd a tepsibe helyeztem, és köré szórtan egy kevéske majorannát, kakukkfüvet. Ezután aláöntöttem a vizet, majd fóliával lefedve közepes hőmérsékletű sütőben 2 óra alatt puhára pároltam.
Ezután a fóliát levéve szép piros, ropogósra sütöttem.
Tálalás előtt feldaraboltam, majd krumplipürével, és párolt káposztával kínáltam.
Ezután a fóliát levéve szép piros, ropogósra sütöttem.
Tálalás előtt feldaraboltam, majd krumplipürével, és párolt káposztával kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése