tengeri halfilé
1-2 db citrom
só
színes bors
olíva olaj
1 ek liszt
2 dl tejszín
pici margarin
A halat kicsit besózni, citrommal megcsepegtetni és megszórni színes borssal, majd állnihagyni.
Kevés olajat melegíteni egy serpenyőbe, és ebbe párperc alatt, egyszeri átfordítással megpárolni a halat. Majd egy tányérra kiszed, és melegen tartani.
A visszamaradt olajba egy kis darab margarint felolvasztani, majd megszórni a liszttel és pár pillanatig pirítani. Ekkor levenni a tűzről és állandó keverés mellett hozzáadni a tejszínt és az ízlés szerinti mennyiségű citrom levet, ha kell még utána ízesíteni. Ha már simára kevertük, akkor visszatenni a tűzre és jól kiforralni. Amennyiben túl sűrű lenne, kicsi tejjel hígíthatjuk.
Ezután belehelyezzük a megpárolt hal darabokat, és jól összeforraljuk. Főzni már nem kell.
Én párolt karfiollal és brokkolival tálaltam, de a krumplipüré is illik hozzá.
Finom is halacska, az már biztos! és egészséges! Mellesleg ma én is halat csináltam ebédre :)
VálaszTörlésPedig még össze sem beszéltünk, és mégis egyformát főztünk!!!
VálaszTörlés