2009. május 6., szerda

Tengeri halfilé citromos mártással

Már tegnap eldöntöttem, hogy ma ezt a finomságot készítem el. Volt itthon hal, és karfiol már csak brokkolit kellett venni hozzá. Hát nem mondhatnám hogy valami mesés kinézete volt, de úgy beleéltem magam abba hogy ma ezt fogok párolni a hal mellé, hogy még ez sem tudott eltántorítani. És kicsit azzal nyugtattam magam ebédnél, hogy ma milyen egészségeset főztem. Minden esetre nagyon finom volt.

tengeri halfilé
1-2 db citrom
színes bors
olíva olaj
1 ek liszt
2 dl tejszín
pici margarin

A halat kicsit besózni, citrommal megcsepegtetni és megszórni színes borssal, majd állnihagyni.
Kevés olajat melegíteni egy serpenyőbe, és ebbe párperc alatt, egyszeri átfordítással megpárolni a halat. Majd egy tányérra kiszed, és melegen tartani.
A visszamaradt olajba egy kis darab margarint felolvasztani, majd megszórni a liszttel és pár pillanatig pirítani. Ekkor levenni a tűzről és állandó keverés mellett hozzáadni a tejszínt és az ízlés szerinti mennyiségű citrom levet, ha kell még utána ízesíteni. Ha már simára kevertük, akkor visszatenni a tűzre és jól kiforralni. Amennyiben túl sűrű lenne, kicsi tejjel hígíthatjuk.
Ezután belehelyezzük a megpárolt hal darabokat, és jól összeforraljuk. Főzni már nem kell.
Én párolt karfiollal és brokkolival tálaltam, de a krumplipüré is illik hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Finom is halacska, az már biztos! és egészséges! Mellesleg ma én is halat csináltam ebédre :)

    VálaszTörlés
  2. Pedig még össze sem beszéltünk, és mégis egyformát főztünk!!!

    VálaszTörlés