4 db alma
2 cs vaníliás cukor
fahéj
Előkészítés:
Egy tepsit kibélelni sütő papírral, és megkenni olvasztott margarinnal. Erre rátenni a vékonyra felszeletelt almát, úgy hogy a cikkek fedjék egymást. Majd megszórni a vaníliás cukorral és a fahajjal.
Tészta:
6db tojás
6 ek víz
12 csapott ek cukor
12 púpos ek liszt
1/2 cs sütőpor
A tojások sárgáját kikeverni a cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét kemény habbá verni. Ezután a cukros masszához óvatosan hozzákeverni a felvert habot, és a sütőporos lisztet.
A tepsibe rakott alma tetejére önteni az összekevert masszát.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, 35 percig sütni. Majd hagyni teljesen kihűlni.
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
15 dk margarin
15 dk porcukor
2 cs vaníliás cukor
6 dl tej
fahéj
A puding port egy kevés tejjel simára keverni, majd a forrásba lévő tejhez önteni és sűrűre főzni. ezután hagyni teljesen kihűlni.
A margarint a cukorral simára keverni, majd hozzáadni a kihűlt pudingot, és az ízlés szerinti mennyiségű fahajat, és szintén jól kikeverni.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát egy tálcára fordítani, majd visszatenni a tepsibe, úgy hogy az alma kerüljön felülre. A tetejére kenni a pudingos krémet, és megszórni torta darával.
Ízlés szerint felszeletelni. Rögtön fogyasztható!!!
Gusztusos és finom krémes!!!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!
VálaszTörlésEzt a süteményt én is készítettem már többször, szerintem is nagyon fincsi.
VálaszTörlésCsongi!
VálaszTörlésNekem is ízlik, de legközelebb megszórom még darált dióval is. Te próbáltad már úgy?