2009. május 12., kedd

Baconban sült spenótos virsli

A tegnapi sült kacsa mellé készített krumplipüréből maradt, és mivel semmit nem szeretek kiönteni, így ma ezt a gyors sültet készítettem el mellé. Az utolsó spenótot szedtem le, így majd csak az ősszel tudom újra elkészíteni, de nagyon jó párosítás volt. A füstölt pulyka virsli és a bacon, finom ízt kölcsönzött a spenótnak.

12 szelet bacon
6 db füstölt virsli
spenót

A bacon tetejére ráhelyezni a megmosott lecsepegtetett spenótot, és erre rátenni a virslit. Feltekerni, majd egy jénaiba,(v. tepsibe) egymásmellé helyezni. 200 fokos sütőben szép pirosra sütni. Mire a szalonna megsül a spenót is megpárolódik, és a virslinek is ennyi sütési idő elegendő. A spenótot nem kell megsózni, mert átveszi a szalonna kellemes ízét.

2 megjegyzés:

  1. Micsoda ötleteid vannak, Gizikém!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Mian!
    Köszönöm.
    Jó hogy kipróbáltam, mert nagyon ízlett még a férjemnek is.

    VálaszTörlés