20 dkg tészta (Penne, kagyló...)
20 dkg tonhal konzerv (sós lében)
20 dkg mexikói vegyes zöldség
10 dkg zöldborsó
1 fej vörös hagyma
2 evő kanál liszt
2 dl tej
15 dkg sajt
1 citrom leve
2 evő kanál majonéz
só
őrölt bors
margarin
20 dkg tonhal konzerv (sós lében)
20 dkg mexikói vegyes zöldség
10 dkg zöldborsó
1 fej vörös hagyma
2 evő kanál liszt
2 dl tej
15 dkg sajt
1 citrom leve
2 evő kanál majonéz
só
őrölt bors
margarin
A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és margarinon megpároljuk, majd megszórjuk a liszttel, és felengedjük a tejjel. Ízesítjük, és állandó keverés mellett besamelt főzünk belőle. Ha kell, a tejet még pótoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Belekeverjük a majonézt és a citrom levét is. A zöldségeket mikróban puhára pároljuk. Végül a besameles szószt összekeverjük a tésztával, a zöldséggel és a levétől lecsöpögtetett tonhallal. Jól kikent tepsibe tesszük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése