2009. április 6., hétfő

Tonhalas tészta sütve

Elérkezett a húsvét közeledte. Ilyenkor mindenki megpróbál kicsit böjti ételeket készíteni. Én is a hagyományokat követve, a héten az ünneppel kapcsolatos ételeket fogom elkészíteni. Ezek főként halból, tojásból, és sonkából fognak készülni. Ma egy tonhalas tésztával kezdem a hete.

20 dkg tészta (Penne, kagyló...)
20 dkg tonhal konzerv (sós lében)
20 dkg mexikói vegyes zöldség
10 dkg zöldborsó
1 fej vörös hagyma
2 evő kanál liszt
2 dl tej
15 dkg sajt
1 citrom leve
2 evő kanál majonéz

őrölt bors
margarin

A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és margarinon megpároljuk, majd megszórjuk a liszttel, és felengedjük a tejjel. Ízesítjük, és állandó keverés mellett besamelt főzünk belőle. Ha kell, a tejet még pótoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Belekeverjük a majonézt és a citrom levét is. A zöldségeket mikróban puhára pároljuk. Végül a besameles szószt összekeverjük a tésztával, a zöldséggel és a levétől lecsöpögtetett tonhallal. Jól kikent tepsibe tesszük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése