2009. április 20., hétfő

karalábé leves

Itt van a tavasz, és ezzel együtt a friss zöldségek ideje is elérkezett. Nagyon szép karalábét láttam a zöldségesnél, és rögtön megfogalmazódott bennem, ma karalábé levest főzök. Volt itthon a napokban elkészített csirke májról leszedett szív, így ezt is beletettem. Jó tejfölösen szeretjük, és mivel már régen főztem, így most nagyon kapós volt.

1 db karalábé
2 db sárgarépa
petrezselyemzöld
zeller zöld
1 db vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
3 db húsleves kocka
pici liszt
pici pirospaprika
víz

A karalábét és a sárgarépát kockára vágni. Egy edénybe olíva olajat önteni és elkezdeni melegíteni. Majd rátenni a karalábét és a répát,és szép lassan elkezdeni párolni. Párolás közben hozzá adni a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet. Ha már megfelelőnek találjuk, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával. Jól összekeverjük és felengedjük vízzel. Beletesszük a húsleves kockát, ízlés szerinti mennyiségű sót, vörös hagymát, zeller zöldet, paradicsomot, paprikát és puhára főzzük.
Én nokedlit szaggattam bele, és tejföllel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése