2009. április 18., szombat

Baconba göngyölt aszalt szilvás csirkemáj

Ma csirkemájat sütöttem, de nem a hagyományos módon. Aszalt szilvával és baconnel készítettem el. Az édes és a sós íz keveredése egy nagyon finom párosítás volt. Akár ünnepi alkalmakkor előételként is feltálalhatjuk.

csirkemáj
bacon
aszalt szilva
ételízesítő
szerecsendió
majoránna
őrölt bors

A májat kisebb darabokra vágni, és befűszerezni majd pici olíva olajon elősütni. A máj NEM fog megkeményedni a fűszerezéstől sütés közben. Hagyni kihűlni, és a baconre helyezni egy darab májat és egy darab aszalt szilvát majd felcsavarni. Egy tepsibe egymásmellé helyezni. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
Én sült zellerrel tálaltam, de bármilyen köret illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése