2009. április 26., vasárnap

Meggyes túrókrém torta

A mai ebéd a hagyományos húsleves, rántott hús volt. Desszertnek viszont egy tortát készítettem. Ezt nem kell sütni, gyorsan elkészül, igaz 2-3 órát a hűtőben kell pihentetni. Most meggyes -túrókrémet használtam az elkészítésnél, de többféle ízesítésben is lehet kapni és mindegyik ízesítés nagyon finom. Szerintem ha nem kapunk az üzletben, akkor gyümölcs joghurtból is készíthetjük, mert az állaguk megegyezik.

20 db babapiskóta
10 dkg margarin
pici tej


A babapiskótát összemorzsolni, majd hozzáadni a megolvasztott margarint és annyi tejet, hogy összeálljon a massza. Ezután egy torta forma aljába sütő papírt tenni és erre rányomkodni a masszát. 30 percre hűtőbe tenni , majd a papírt levenni róla és visszahelyezni a formába.

1 cs vaníliás pudingpor
1 db ízesített túrókrém
1 cs vaníliás cukor
10 dkg cukor
10 g zselatin
3,5 dl víz
5 dl Hulala(növényi tejszín)

A puding port 2,5 dl vízben simára keverünk, majd sűrű krémmé főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A túró krémet a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és szintén jól összekeverjük.
1 dl vizet felforralni, majd levenni a tűzről és állandó keverés mellett feloldani benne a zselatint. Hagyni teljesen kihűlni, és ezt is a túrókrémhez keverni.
5 dl Hulalát kemény habbá verni, és apránként óvatosan kevergetve a krémhez adni.
Végül a krémet a tortaformában lévő piskóta alapra halmozni, és tetejét elsimítani, majd színes torta darával megszórni.
2-3 órára hűtőbe pihentetni.
Lehet még a tetejét meggyel díszíteni, és torta zselével leönteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése