20 db babapiskóta
10 dkg margarin
pici tej
pici tej
A babapiskótát összemorzsolni, majd hozzáadni a megolvasztott margarint és annyi tejet, hogy összeálljon a massza. Ezután egy torta forma aljába sütő papírt tenni és erre rányomkodni a masszát. 30 percre hűtőbe tenni , majd a papírt levenni róla és visszahelyezni a formába.
1 cs vaníliás pudingpor
1 db ízesített túrókrém
1 cs vaníliás cukor
10 dkg cukor
10 g zselatin
3,5 dl víz
5 dl Hulala(növényi tejszín)
A puding port 2,5 dl vízben simára keverünk, majd sűrű krémmé főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A túró krémet a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és szintén jól összekeverjük.
1 dl vizet felforralni, majd levenni a tűzről és állandó keverés mellett feloldani benne a zselatint. Hagyni teljesen kihűlni, és ezt is a túrókrémhez keverni.
5 dl Hulalát kemény habbá verni, és apránként óvatosan kevergetve a krémhez adni.
Végül a krémet a tortaformában lévő piskóta alapra halmozni, és tetejét elsimítani, majd színes torta darával megszórni.
2-3 órára hűtőbe pihentetni.
Lehet még a tetejét meggyel díszíteni, és torta zselével leönteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése