Tészta:
60 dk liszt
20 dk margarin
15 dk porcukor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
tejföl
A margarint elmorzsolni a liszttel, majd hozzáadni a többi anyagot és annyi tejfölt hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.Közepes méretű tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle, előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben.
Krém:
4 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
2 db tojás
20 dk margarin
15 dk porcukor
A pudingport simára keverni a tejjel, és az egyenként hozzáadott egész tojásokkal, majd állandó keverés mellett sűrű masszává főzzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint jól kikeverni a cukorral. Majd hozzákeverni a kihűlt pudingot és együtt szintén jó habosra keverjük.
Almás töltelék:
1,5 kg alma
5 dk margarin
10 dk cukor
fahéj
Az almát meghámozzuk és nagylukú reszelőn, lereszeljük. Egy edénybe felolvasztjuk a margarint, és hozzáadjuk az almát, a cukrot és az ízlés szerinti mennyiségű fahajat. Addig pároljuk ameddig a leve teljesen elpárolog. Ezután ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.
A tepsibe aminek a hátlapján sütöttük a lapokat, belehelyezünk egy lapot. Ennek a tetejére egyenletesen rákenjük a pudingos krémet, és a tetejére helyezzük a következő lapot. Erre a lapra rákenjük a megpárolt kihűlt almát, és befedjük a maradék lappal. A tetejére olvasztott csokoládé kerüljön.
Egy napig állni hagyjuk, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak.
De jól néz ki!!!
VálaszTörlésMajd számolj be, hogy örültek-e és ízlett-e!?
Szia Mian!!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nagyon örültek, és ízlett az egész családnak. Nagyon jól éreztem magam, most jól kipletyiztük magunkat.