Nemrégiben bukkantam rá erre a szaftos csirkecomb receptre, melyet némi változtatással a saját ízlésünkre alakítva készítettem el. Az eredeti recepthez képest, én többféle fűszert használtam, majd a tejföllel simára kevert lisztet, a borral együtt, már a párolás megkezdése előtt a combok alá öntöttem. Így az ízek jól összepárolódtak, majd a hús sütése közben a szaft szépen besűrűsödött. Tálaláskor én rizst kínáltam a pirosra sült combok mellé, de szerint a krumplipüré is remekül illik hozzá.
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 cs bacon
2 dl tejföl
5 dkg margarin
1 ek liszt
2 dl fehérbor (v. víz)
só
ételízesítő
szerecsendió
majoránna
őrölt bors
bazsalikom
A tepsit kenjük ki a margarinnal.
A combokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel, majd tekerjük körbe a baconnel.
Ezután a baconbe tekert combokat helyezzük egymásmellé az előzőleg margarinnal kikent tepsibe.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd keverjük hozzá a bort is. Ezután öntsük a combok köré. (a combokat egyesével, óvatosan kicsit emeljük meg, hogy a keverék alá is folyjon)
A tepsit ezután fedjük le alufóliával, mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 60-70 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük a combokat szép pirosra. (ezalatt az idő alatt, a szaft is szépen besűrűsödik)
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is remekül illik a szaftos húshoz.
Tálaláskor helyezzük a szép pirosra sült combot tányérra, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd kanalazzuk mellé a köretet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése