Szívesen készítek tarhonyát a pörkölt húsok mellé. Erről a köretről mindig a gyermekkorom iskolai napközis étkeztetése jut eszembe. Abban az időben már ránézni sem tudtunk, mert szinte örökké ezt ettük. Jó ideig száműzve volt a konyhámból, de egyszer csak nosztalgiából elkészítettem. És valahogy sokkal finomabb volt, mint ahogy emlékeimben élt. Azóta már nincsenek fenntartásaim, és sokszor elkészítem.
3 dl-es bögre tarhonya
6 dl víz
olíva olaj
só
A tarhonyát kevés olíva olajon elkezdem pirítani. Amikor már szép aranybarna színt kap, felengedem kétszeres mennyiségű vízzel. Ízlés szerint sózom, majd egy lefedhető tetejű jénaiba teszem. Lefedve behelyezem a mikróhullámú sütőbe, és közepes állásnál, 30 perc alatt készre párolom. Természetesen a tűzhely sütőjében is elkészíthető, közepes hőmérsékleten 30 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése