Salátalevesről már hallottam, de én még nem főztem. A napokban Maya-nál nézelődtem és ő éppen akkor készített salátából levest. Nagyon tetszett a recept, gondoltam kipróbálom. A hozzávalókat olvasva, megállapítottam hogy rossz nem lehet, mivel külön minden hozzávalót szeretek és használok is a főzéshez. Ma pedig el is készítettem ebédre és mondhatom valóban nagyon finom lett. Az eredeti recepten én még annyit változtattam, hogy tejszínt és húsleveskockát is tettem bele. A tejszíntől még selymesebb lett és ez csakis előnyére változtatott a levesen. Maya pirított kenyérrel tálalta, én viszont csak a ropogósra sütött bacont kínáltam hozzá.
1 fej saláta
1/2 l tej
1/2 l víz
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
1 cs bacon
1 ek keményítő
1 csokor kapor
2 db húsleveskocka
őrölt fehérbors
só
citromlé
A bacont felkockázni és ropogósra sütni, majd több mint a felét kiszedni a zsírból és félre tenni a tálaláshoz.
A salátát alaposan megmosni, majd apró levelekre csipkedni.
Felforrósítani a zsiradékot a benne lévő kevés szalonnával és belenyomni a fokhagymát, rátenni a jól lecsepegtetett salátalevelet. Jól összeforgatni és addig párolni még kicsit összeesik.
Ekkor felönteni a tejjel és a vízzel, majd beletenni a húsleveskockát, sózni, borsozni és kb. 30 percig szép lassan főzni.
A keményítőt simára keverni a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni.
Hozzáadni az apróra vágott kaprot és belenyomni az ízlés szerinti mennyiségű citromlevet.
Párpercig így együtt főzni.
Tálaláskor a sült baconnal megszórni a tetejét, de pirítóst is kínálhatunk hozzá.
A salátát alaposan megmosni, majd apró levelekre csipkedni.
Felforrósítani a zsiradékot a benne lévő kevés szalonnával és belenyomni a fokhagymát, rátenni a jól lecsepegtetett salátalevelet. Jól összeforgatni és addig párolni még kicsit összeesik.
Ekkor felönteni a tejjel és a vízzel, majd beletenni a húsleveskockát, sózni, borsozni és kb. 30 percig szép lassan főzni.
A keményítőt simára keverni a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni.
Hozzáadni az apróra vágott kaprot és belenyomni az ízlés szerinti mennyiségű citromlevet.
Párpercig így együtt főzni.
Tálaláskor a sült baconnal megszórni a tetejét, de pirítóst is kínálhatunk hozzá.
Kicsit idegenkedek az ilyentől...olyan furinak néz ki az állaga. Bár én eléggé vonzódom az ilyen fura állagú dolgokhoz :D De ez így ebben a tálalásban tetszik és meg is kóstolnám^_^
VálaszTörlésA salátalevesről mindig a nagyikám jut az eszembe :). Annyira rég ettem...
VálaszTörlésLe is mentem a receptet, hogy végre én is elkészítsem :)
Így készítettem anyum is. nagyon finom. Azóta sem ettem
VálaszTörlésÉn még sohasem ettem, de így baconnel igazán meggyőző!
VálaszTörlésGizike a levesed nagyon kinálja magát,ha elfogy a cukorborsó leves,ma ismét sikerült egy fazékkal főzni,akkor utána megcsinálom.puszi!!!
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésEbből a meggondolásból nem főztem eddig én se, mert kicsit furának találtam. Viszont Maya olyan gusztán tálalta, hogy nem tudtam neki ellenállni. Még a férjem is evett belőle, sőt ízlett neki!!! (pedig az ilyen leveseket nem díjazza) Kíváncsian várom a véleményedet, ha rászánod magad az elkészítésére.:)
Ami!
VálaszTörlésBiztosan a nagyid sokkal finomabban főzte a salátalevest, de szerintem nem fogod megbánni ha elkészíted. Közben pedig a nagyidra gondolhatsz, meg a régi szép emlékekre.:)
Bianka!
VálaszTörlésNeked is csak ajánlani tudom!!!!:)
Andi!
VálaszTörlésÉn is most főztem először.:)) Itt az ideje hogy te is kipróbáld!!
Melli!
VálaszTörlésCseréljünk levest!!!! Imádom a borsólevest, de sikerült a napokban olyant venni amely igencsak kemény maradt.:))