Barangolás közben találtam rá erre, vagyis hasonló receptre a neten. Eredetileg saját készítésű tészta volt az alapja, de én most ettől a macerától eltekintettem és a jól bevált, nyújtott leveles tésztát hívtam segítségül. A tésztára én is diós alapot tettem, viszont annyit változtattam, hogy vaníliás pudingport kevertem hozzá, mert nem szerettem volna, ha elázik a tészta az eperből kisülő létől. A talált receptnél éppen erre panaszkodott a készítő. Gondoltam én ezt pudinggal megpróbálom kiküszöbölni, és jelentem sikerült is. Így a töltelék nem lett híg, sem pedig folyós, viszont eléggé szaftos maradt. Kívül a ropogós leveles tészta, belül a diós-epres töltelék, mondhatom isteni finom volt. Langyosan ettük, mit ettük faltuk befelé, mert nem lehet abbahagyni!!!! Eperimádok ki ne hagyják!!!!!
1 cs leveles tészta (előnyújtott)
eper
4 ek darált dió
1/2 cs vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj (szárított is jó)
1 db tojás
Az előnyújtott leveles tésztából két egyforma méretű kört kivágni.
Az epret felszeletelni és egy kis porcukorral megszórva félretenni.
A diót összekeverni a pudingporral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
Egy tepsire helyezni a körbevágott tésztát az alatta lévő sütőpapírral együtt.
Közepére rákanalazni a diós keveréket, úgy hogy bőven maradjon tészta a behajtásra is.
A diós keverékre ráhelyezni a felszeletelt és lecsepegtetett epret, majd az üresen maradt tésztát óvatosan ráhajtogatni.
A tésztát felvert tojással megkenni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (én légkeverésnél 170 fokon) szép barnára sütni.
Még langyosan tálalni.
Hű mennyei, isteni lehet. El is mentem
VálaszTörlésÓ, és hol találtad?
VálaszTörlésEz igen, igazán fincsi lehet!!!
VálaszTörlésBiztos elkészítem, van is egy csomag leveles tésztám.
Valami gyönyörűséges.....
VálaszTörlésÁáá. de guszta!:-)) Pont ma gondoltam rá, hogy a meggyes pitémet elkészítem epresbe. Az is vaníliapudingos...
VálaszTörlésDe gyönyörű! És milyen jó ötlet alá a puding. Ügyes vagy! :))
VálaszTörlésWow...lehet belőle csipegetni egy kicsit? Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésMár van sok eper nálunk, de hát ebben az időben egyszerűen nem lehet leszedni:(
Gizike,nem lehet betelni,az ötlettel.megcsinálom,van hozzá tésztám!puszi.
VálaszTörlésEz egyszerűen gyönyörű! És eper... :) Imádom az eperszezont :) Csak ebben a rossz időben nem tudnak olyan mézédesre megérni a kertben sajnos.
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésköszönöm!!! Nagyon finom, neked is biztosan ízlik majd.:)
Szepyke!
VálaszTörlésMég az eperszezon előtt nézelődtem a külföldi receptes oldalakon és ott keltette fel az érdeklődésemet. Lefordítottam és elraktároztam.:)
Liza!
VálaszTörlésKöszönöm!! Majd megyek hozzád meglesni, hogy neked is ízlett-e.:)
Andi!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!:)
Andi/cuki!
VálaszTörlésKöszi!!! Majd meglesem azt a pitét, de biztosan nagyon finom lehet.:)
Yasmine!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Szeretek pudingot tenni az ilyen leveses gyümölcsök alá, mert jól beszívja a levet és finom is.:)
Araniel!
VálaszTörlésTermészetesen jöhetsz csipegetni!! Láttam a csodaszép epredet, hát kár lenne érte ha tönkretenné ez a rengeteg eső.:)
Melli!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Kíváncsian várom a te epresedet!!!:)
Zsiri!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Én is imádom, de most annyi finomságot sütöttem már eperből, hogy a fülemen jön ki.:)))